Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 26 Μαΐου 2005 13:20

Κ. Καραμανλής: Ο τουρισμός βασικός μοχλός ανάπτυξης της χώρας

Αισιόδοξος για την πορεία του τουρισμού στη χώρα μας δήλωσε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής κατά τη σημερινή επίσκεψή του στο υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης και τη συνάντηση που είχε με την ηγεσία του υπουργείου.

Ο κ. Καραμανλής υπογράμμισε την έμφαση που δίνει η κυβέρνηση στον τουρισμό ως βασικό μοχλό ανάπτυξης της χώρας, κάτι που αποδεικνύεται από τη σύσταση του υπουργείου Τουρισμού.

Όπως υπογράμμισε ο κ.Καραμανλής, η χώρα μας σε μια δύσκολη τουριστική συγκυρία διεθνώς πέτυχε σταθεροποίηση της τουριστικής κίνησης ενώ ταυτόχρονα αναμένει άνοδο τα επόμενα χρόνια. Πλέον η Ελλάδα, επεσήμανε ο Πρωθυπουργός, εγγράφεται ως ένας νέος τουριστικός προορισμός σε νέες αγορές της υφηλίου.

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των τουριστών, ο κ. Καραμανλής ανακοίνωσε ότι στο πρώτο 10ήμερο του Ιουνίου τα μεγάλα μουσεία και οι μεγάλοι αρχαιολογικοί χώροι θα παραμένουν ανοικτά απο τις 8 το πρωί εως τις 19:30 το απόγευμα καθημερινά και τα Σαββατοκύριακα.

Επιπλέον έγινε αναφορά στην έμφαση που δίνεται στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού. Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην κατάθεση των δυο νομοσχεδίων για τον ιαματικό τουρισμό και τον αγροτουρισμό και στην επεξεργασία σχεδίου για τον τουρισμό υγείας.

Εξάλλου μέσα στις επόμενες μέρες ξεκινάει και η προκήρυξη για την πρόσληψη των νέων στελεχών που θα στελεχώσουν τα γραφεία του ΕΟΤ, ενώ στα 23 γραφεία του ΕΟΤ που ήδη λειτουργούν ανα τον κόσμο θα προστεθούν άλλα 49. Στο πλαίσιο αυτό θα εγκαινιαστεί άμεσα το γραφείο του ΕΟΤ στο Πεκίνο.