Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 26 Μαΐου 2005 14:22

ΣΥΝ: Το μοντέλο ΟΤΕ θα επιβληθεί και σε άλλες επιχειρήσεις

«Η κυβέρνηση παίζει το ρόλο εργολάβου κατεδάφισης. Κατεδαφίζει μια κατάκτηση των εργαζομένων που είναι η μονιμότητα. Tην κατεδαφίζει όχι μόνο για τον ΟΤΕ, αλλά είναι φανερό ότι το μοντέλο του ΟΤΕ θα επιβληθεί και σε άλλες επιχειρήσεις όπου συμμετέχει το Δημόσιο».

Τα παραπάνω δήλωσε ο πρόεδρος του Συνασπισμού Αλέκος Αλαβάνος απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τις εξελίξεις στον ΟΤΕ. Τόνισε επίσης ότι η εν λόγω συμφωνία «κατεδαφίζει το μέλλον των νέων αγοριών και κοριτσιών που, όταν προσληφθούν στις επιχειρήσεις αυτές, θα είναι πια συμβασιούχοι αορίστου χρόνου. Κατεδαφίζει και τις δυνατότητες του ΙΚΑ και άλλων ασφαλιστικών ταμείων, επιβάλλοντας επιβαρύνσεις που φτάνουν συνολικά τα 1,6 δισ.ευρώ, και τα οποία τελικά θα αναλάβει ο έλληνας φορολογούμενος».

Ο κ. Αλαβάνος δήλωσε ότι το κόμμα του είναι κατηγορηματικά αντίθετο στις ρυθμίσεις και πρόσθεσε ότι ο Συνασπισμός θα ήθελε μια κοινή μάχη της αντιπολίτευσης απέναντι σ’ αυτά τα μέτρα. «Με λύπη μας όμως παρατηρούμε ότι οι συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ συμφώνησαν με αυτή την απαράδεκτη ρύθμιση, ενώ και το ΠΑΣΟΚ ως κόμμα την αποδέχεται δια της σιωπής του», πρόσθεσε.