Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 26 Μαΐου 2005 16:16

Στην άσκηση ένδικων μέσων καταφεύγει ο υφυπ. Οικονομικών

«Θα καταφύγω στην άσκηση ένδικων μέσων για να αποκαλυφθεί το βρώμικο κύκλωμα του πολέμου που δέχεται η κυβέρνηση και εγώ προσωπικά, για να αποκαλυφθούν όλοι αυτοί που προσπαθούν να δημιουργήσουν τεχνικές εντάσεις και δήθεν διαφωνίες ή ανεντιμότητα στη λειτουργία της σημερινής κυβέρνησης», τόνισε σήμερα ο υφυπουργός Οικονομικών, Αδάμ Ρεγκούζας, ερωτηθείς για το θέμα που προέκυψε με την ανάθεση του διαφημιστικού προγράμματος των κρατικών λαχείων http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/05/26/1054664.htm .

«Η διεύθυνση κρατικών λαχείων τηρεί με απόλυτο τρόπο τη νομιμότητα», υπογράμμισε ο κ. Ρεγκούζας, σημειώνοντας ότι «θα πρέπει να καταλάβουν κάποιοι που είχαν αναπαυθεί στην αδιαφάνεια, ότι η κυβέρνηση λειτουργεί με διαφάνεια και ο κομματικός μεροληπτισμός αποτελεί παρελθόν.»

Ο κ. Ρεγκούζας είχε σήμερα στην Πάτρα πολύωρη συνάντηση με τους διευθυντές και τους υποδιευθυντές των ΔΟΥ των νομών Αχαίας, Ηλείας και Αιτωλοακαρνανίας, καθώς και του ΣΔΟΕ. Σκοπός της συνάντησης ήταν η εντατικοποίηση των προσπαθειών για την πάταξη της φοροδιαφυγής και την αύξηση των εσόδων του Δημοσίου. Ο κ. υφυπουργός ζήτησε να ολοκληρωθούν όσο πιο σύντομα γίνεται οι εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις, επισημαίνοντας ότι κάποιες από τις υπηρεσίες δεν έχουν πιάσει τους στόχους.

Επίσης ζήτησε από τα στελέχη των ΔΟΥ να πραγματοποιούνται έλεγχοι και απογεύματα και Σάββατο και όσοι εργάζονται επιπλέον, να παίρνουν ρεπό την Δευτέρα.