Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 26 Μαΐου 2005 21:29

Κριτική Παπανδρέου για διαχείριση της οικονομίας

Κριτική στην κυβέρνηση εφ' όλης της ύλης άσκησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου από το βήμα της πρωινής συνεδρίασης της ετήσιας γενικής συνέλευσης του ΣΕΒ, ενώ παράλληλα παρουσίασε προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για την οικονομία και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι το κόμμα του θα είναι ξανά στην κυβέρνηση στις επόμενες εκλογές.

Αναφερόμενος στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, υπογράμμισε ότι η σημερινή διαχείριση της οικονομίας έχει υποθηκεύσει πολλές δυνατότητες να γίνουν οι τομές και μεταρρυθμίσεις που χρειάζονται.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισήμανε ότι τον τελευταίο χρόνο έχουμε δεχτεί βαρύτατο πλήγμα στην αξιοπιστία μας και στην εικόνα της χώρας διεθνώς. "Υπάρχει ένα μίγμα απορίας αλλά και ειρωνείας και απαξίωσης που δεν υπήρχε πριν για την χώρα μας", ανέφερε ο κ. Παπανδρέου. Αναφερόμενος για την θέση της Ελλάδος στα Βαλκάνια, επισήμανε ότι γίνεται μια προσπάθεια από την κυβέρνηση να πάρει τον ρόλο της πρωτοπορίας στα Βαλκάνια, είναι υποτιμητικό όμως ότι πρέπει να πάμε στις ΗΠΑ να ζητήσουμε αυτό το ρόλο, όπως είπε.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε ακόμα λόγο για ατολμία στο Κυπριακό και στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Ο κ. Παπανδρέου, αναφερόμενος στο επιθυμητό μοντέλο ανάπτυξης, επισήμανε ότι θα πρέπει να δοθεί έμφαση στην ποιότητα, την καινοτομία, την γνώση, το ανθρώπινο δυναμικό, την εξωστρέφεια της οικονομίας και την ανταγωνιστικότητα. Υπογράμμισε ότι θα πρέπει να τεθεί ως στόχος να βρεθεί η Ελλάδα στις δέκα πρώτες χώρες παγκοσμίως στην υιοθέτηση νέων τεχνολογιών.