Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 27 Μαΐου 2005 11:07

Toyota: Οδήγησε τον Απρίλιο την αύξηση της παραγωγής αυτοκινήτων στην Ιαπωνία

ΤΗΝ αύξηση, σε ποσοστό 2,8%, της παραγωγής αυτοκινήτων στην Ιαπωνία, οδήγησαν τον Απρίλιο, η Toyota Motor Corp. και η Honda Motor Co., η μεγαλύτερη και η τρίτη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Χώρας του Ανατέλλοντος Ηλίου, αντιστοίχως, καθώς λανσάρισαν νέα μοντέλα και αύξησαν τις εξαγωγές.

Η εσωτερική παραγωγή των 12 αυτοκινητοβιομηχανιών της Ιαπωνίας, αυξήθηκε για τέταρτο συνεχόμενο μήνα, τον Απρίλιο, φθάνοντας τα 870.967 οχήματα, έναντι του προηγουμένου έτους, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Japan Automobile Manufacturers Association, στο Τόκυο. Οι εξαγωγές από την Ιαπωνία αυξήθηκαν για τρίτο μήνα σε ποσοστό 6,7%, φθάνοντας στα 428.373 οχήματα, σύμφωνα με τον όμιλο.

Η Toyota, η Nissan Motor Co. και η Honda, τον περασμένο μήνα αύξησαν την παραγωγή τους στην Ιαπωνία, καθώς λανσάρισαν σειρές νέων ή ανανεωμένων μοντέλων, για να προσελκύσουν τους καταναλωτές στη χώρα, τη δεύτερη σε μέγεθος αγορά αυτοκινήτων στον κόσμο. Οι τρεις εταιρείες τον περασμένο μήνα, είχε περίπου το 80% του μεριδίου της εσωτερικής αγοράς αυτοκινήτων, εξαιρουμένων των πολύ μικρών.

«Η αυτοκινητοβιομηχανία αναπτύσσεται παγκοσμίως», ανέφερε ο Itaru Koeda, πρόεδρος της Ενωσης, στις 20 Μαΐου, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε το Τόκυο, συμπληρώνοντας: «Οι προσπάθειές μας, επικεντρώνονται στην κάλυψη των αναγκών των καταναλωτών, που αυξάνονται συνεχώς».

Οι μετοχές της Toyota, σημείωναν άνοδο 0,3% , φθάνοντας στις 3.900 γιέν η μία, στις 3 μ.μ., κατά το κλείσιμο του Χρηματιστηρίου στο Τόκυο. Οι μετοχές της Nissan σημείωναν άνοδο 1,8%, φθάνοντας στα 1.088 γιέν η μία και της Honda σε ποσοστό 1,9%, φθάνοντας στα 5.340 γιέν η μία.