Οικονομία & Αγορές
Σάββατο, 06 Αυγούστου 2016 23:56

Στα 30 δισ. δολάρια η αξία της Αirbnb

Φρέσκα κεφάλαια ύψους 850 εκατ. δολαρίων άντλησε από επενδυτές η Airbnb, η γνωστή εταιρεία διαδικτυακής ενοικίασης καταλυμάτων, σύμφωνα με τα στοιχεία, που κατέθεσε στις αρμόδιες αρχές. Η επένδυση φέρεται να αποτιμά την αξία της στα 30 δισ. δολάρια. 

Φρέσκα κεφάλαια ύψους 850 εκατ. δολαρίων αντλεί η Airbnb, σύμφωνα με τα στοιχεία, που κατέθεσε στις αρμόδιες αρχές. Τα έγγραφα δεν αποκαλύπτουν την ταυτότητα όσων επένδυσαν στην γνωστή εταιρεία διαδικτυακής ενοικίασης καταλυμάτων.

Σύμφωνα, ωστόσο, με πληροφορίες του Bloomberg η άντληση των κεφαλαίων αυτών αποτιμά την αξία της εταιρείας, που έχει την έδρα της στο Σαν Φρανσίσκο, στα 30 δισ. δολάρια. Εκπρόσωπος της Airbnb αρνήθηκε να σχολιάσει. 

Υπενθυμίζεται ότι πριν από περίπου ένα χρόνο, τον Ιούλιο του 2015, είχε αντλήσει από επενδυτές κεφάλαια ύψους 1,6 δισ. δολαρίων. Τότε η αξία της υπολογιζόταν σε 25,6 δισ. δολάρια. Παράλληλα πριν από ένα μήνα εξασφάλισε χρηματοδότηση ύψους 1 δισ. δολαρίων από τις τράπεζες JPMorgan Chase & Co., Citigroup Inc., Bank of America Corp. και Morgan Stanley.