Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 27 Μαΐου 2005 17:01

Προβληματισμοί για το κόστος της εθελουσίας στον ΟΤΕ

Η συμφωνία μεταξύ εργαζομένων και διοίκησης ΟΤΕ για τη συλλογική σύμβαση και την εθελουσία έξοδο προσωπικού ήταν το θέμα που κυριάρχησε στην έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου της ΟΜΕ-ΟΤΕ στη Θεσσαλονίκη.

Ο γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ και πρόεδρος της ΔΑΚΕ Κ. Πουπάκης τόνισε ότι η συμφωνία στον ΟΤΕ δεν πρέπει να αποτελέσει πιλότο για άλλες ΔΕΚΟ, ενώ ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Μανώλης υπογράμμισε ότι το κόστος της εθελουσίας εξόδου πρέπει να το πληρώσουν αυτοί που κερδίζουν, δηλαδή κράτος και ΟΤΕ.

Στο θέμα του κόστους αναφέρθηκε και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, που ζήτησε από την κυβέρνηση τη δέσμευση ότι θα καλυφθεί ενδοεταιρικά και δεν θα μετακυληθεί στον κρατικό προϋπολογισμό και τους πολίτες.

Ο Γ. Φλωρίδης σε δηλώσεις του στον ρ/σ Flash επισήμανε ότι αν πληρώσει το κόστος το κοινωνικό σύνολο θα είναι μεγάλο σκάνδαλο.

Ο επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ερωτηθείς για το θέμα της εθελούσιας εξόδου στον ΟΤΕ, δήλωσε «προτιμώ να μην πω τη γνώμη μου». Παλαιότερα όμως είχε δηλώσει αντίθετος με τέτοιες ρυθμίσεις που επιβαρύνουν την οικονομία.