Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 27 Μαΐου 2005 17:49

Παπανδρέου: Ερωτηματικά για το κόστος της εθελουσίας στον ΟΤΕ

Στο κόστος της εθελουσίας εξόδου στον ΟΤΕ στάθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέο, σε σημερινές του δηλώσεις. Όπως σημείωσε, «οι όποιες ρυθμίσεις, είτε είναι εργασιακού τύπου ή άλλες, ακόμα και όταν υπάρχει μια εσωτερική συναίνεση, δεν μπορεί να γίνονται, μετακυλύοντας το κόστος στο κοινωνικό σύνολο. Δεν μπορεί να γίνονται εις βάρος των χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων. Δεν μπορεί να γίνουν εις βάρος των μελλοντικών εργαζομένων. Δεν μπορεί να έχουμε κέρδος για τους ιδιώτες και κόστος για τον πολίτη, τον οικογενειάρχη, την κοινωνία».

Ο κ. Παπανδρέου ζήτησε τα πλήρη στοιχεία της συμφωνίας, τονίζοντας ότι υπάρχουν σημαντικότατα ερωτηματικά για την πολιτική της κυβέρνησης. «Η χώρα μας χρειάζεται σημαντικές μεταρρυθμίσεις και αλλαγές. Η κυβέρνηση καθημερινά αποδεικνύει ότι, δεν είναι ικανή να κάνει σοβαρές τομές», πρόσθεσε.

Στην ερώτηση τέλος για το αν αποδοκιμάζει τα στελέχη της ΟΜΕ-ΟΤΕ ΠΑΣΟΚ τα οποία συμφώνησαν για την εθελουσία έξοδο, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απάντησε: «Εγώ θέτω τις αρχές τις οποίες έχουμε ως Κίνημα, και σ’ αυτές τις αρχές είμαστε αταλάντευτοι».