Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 01 Ιουνίου 2005 18:12

E.K.: Πρόστιμα σε στελέχη της Datamedia και στην Κύκλος ΑΧΕΠΕΥ

Την επιβολή προστίμων σε στελέχη της Datamedia για κατάχρηση εμπιστευτικής πληροφόρησης και στην Κύκλος ΑΧΕΠΕΥ για παραβάσεις του κώδικα δεοντολογίας των ΕΠΕΥ και της χρηματιστηριακής νομοθεσίας αποφάσισε η σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. Ειδικότερα, η ΕΚ αποφάσισε:

Την επιβολή προστίμων ύψους 7.290 ευρώ στον κ. Φίλιππο Λέμη και 17.195 ευρώ στον κ. Φαλαγγίτη Σπύρο, στελέχη της Datamedia, για κατάχρηση εμπιστευτικής πληροφόρησης κατά τη διενέργεια συναλλαγών σε μετοχές της εταιρείας. Οι ανωτέρω προέβησαν σε πωλήσεις μετοχών γνωρίζοντας τη δυσμενή οικονομική κατάσταση στην οποία είχε περιέλθει η εταιρεία και η οποία προκάλεσε την παραίτηση του δ.σ. Το ύψος των επιβληθέντων προστίμων είναι σε συνάρτηση με τα οφέλη που προέκυψαν από τις επίμαχες συναλλαγές. Για την ίδια υπόθεση η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αποφάσισε την υποβολή μηνυτήριας αναφοράς κατά εμπλεκομένων προσώπων.

Την επιβολή προστίμου ύψους 14.000 ευρώ στην Κύκλος ΑΧΕΠΕΥ για παραβάσεις του κώδικα δεοντολογίας των ΕΠΕΥ και της χρηματιστηριακής νομοθεσίας.

Το διορισμό χρηματιστηριακών εκπροσώπων στις εταιρείες Praxis International AXEΠΕΥ και Value Capital AXEΠΕΥ.