Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 02 Ιουνίου 2005 10:41

Βέλινκ: «Ανοησίες» τα περί διάλυσης της ΟΝΕ

«Ανοησίες» χαρακτήρισε ο πρόεδρος της κεντρικής τράπεζας της Ολλανδίας και μέλος της ΕΚΤ, Νουτ Βέλινκ, τα όσα ακούγονται το τελευταίο διάστημα περί ενδεχόμενης κατάρρευσης της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης.

«Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχει δεσμευτεί να διαφυλάξει τη σταθερότητα των τιμών», πρόσθεσε ο κ. Βέλινκ προσερχόμενος στο κτήριο της ΕΚΤ, όπου σήμερα συνεδριάζει το διοικητικό συμβούλιο για τη λήψη απόφασης σχετικά με τα επιτόκια http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/06/01/1056550.htm .

Σύμφωνα με δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού “Stern” ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών και ο πρόεδρος της γερμανικής κεντρικής τράπεζας, παρουσία στελέχους της Morgan Stanley εξέτασαν τις επιπτώσεις από ενδεχόμενη διάλυση της ΟΝΕ, μετά τους τριγμούς που προκάλεσε η απόρριψη του Ευρωσυντάγματος από τη Γαλλία.

Ως γνωστόν, ηχηρό «όχι» στο ευρωπαϊκό σύνταγμα είπαν χθες και οι Ολλανδοί http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/06/02/1057071.htm , γεγονός που προκάλεσε νέες ανησυχίες σχετικά με τις οικονομικές προοπτικές της Ευρωζώνης και άσκησε περαιτέρω πιέσεις στο ευρώ.