Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 02 Ιουνίου 2005 17:24

HSBC: Επέκταση δικτύου στην Ελλάδα - Νέα υπηρεσία για φοιτητές

Την περαιτέρω επέκτασή της στην Ελλάδα έχει αποφασίσει η μεγαλύτερη σε κεφαλαιοποίηση Τράπεζα στην Ευρώπη, η HSBC, τόσον όσον αφορά το δίκτυο καταστημάτων της όσο και την παροχή νέων προϊόντων και υπηρεσιών.

Όπως ανέφερε σήμερα ο διευθυντής λιανικής τραπεζικής της HSBC στην Ελλάδα Bernard Payne, με την ευκαιρία της παρουσίασης της νέας υπηρεσίας U Start για φοιτητές στην Μεγάλη Βρετανία, η τράπεζα σχεδιάζει να ανοίξει τουλάχιστον τρία νέα καταστήματα -σήμερα διαθέτει 22- εντός του έτους, επέκταση που θα συνεχισθεί και τα επόμενα έτη.

Οι ρυθμοί ανάπτυξης εργασιών της τράπεζας το 2005 εκτιμάται ότι θα κινούνται στο 60% περίπου, σε σχέση με 48% το 2004 και 36% το 2003. Η τράπεζα έχει επενδύσει πάνω από 10 εκατ. ευρώ τα τελευταία δύο χρόνια για την εφαρμογή νέων συστημάτων πληροφορικής και την αναδιάρθρωση του δικτύου καταστημάτων της.

Το νέο προϊόν U Start έχει ως στόχο να καλύψει τις τραπεζικές ανάγκες των Ελλήνων φοιτητών, που επιλέγουν τη Μεγάλη Βρετανία για τις σπουδές τους και που ανέρχονται σε 45.000 περίπου. Η νέα υπηρεσία της HSBC προσφέρει στους φοιτητές καταθετικό λογαριασμό με κάρτα αυτόματης εξυπηρέτησης με δυνατότητα πρόσβασης σε όλα τα ΑΤΜ, 24 ώρες το 24ωρο, στο δίκτυο της HSBC στη Μεγάλη Βρετανία, στην Ελλάδα αλλά και σε οποιαδήποτε χώρα του κόσμου καθώς και δωρεάν συναλλαγές σε 3.000 ΑΤΜ περίπου στο δίκτυο της HSBC στη Μεγάλη Βρετανία.

Επίσης παρέχει προεγκεκριμένη πιστωτική κάρτα VISA, δωρεάν ταξιδιωτική ασφαλιστική κάλυψη και ιατρική ασφαλιστική κάλυψη με προνομιακό ασφάλιστρο καθώς και ειδική γραμμή εξυπηρέτησης φοιτητών (phone home), χωρίς χρέωση για κλήσεις από Μ. Βρετανία σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, όπως για άμεση παροχή μετρητών και αποστολή εμβασμάτων, αντικατάσταση κάρτας σε περίπτωση κλοπής ή απώλειας κ.α.

Στις επιμέρους υπηρεσiες περιλαμβάνονται ειδικές τιμές για εμβάσματα και εκδόσεις επιταγών, ενώ μετά το τέλος της φοιτητικής ζωής η HSBC Ελλάδος προσφέρει προνομιακή τιμολογιακή πολιτική στους φοιτητές που χρησιμοποίησαν την υπηρεσία U Start! της HSBC.