Το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας Πειραιώς εξέλεξε την καθηγήτρια κ. Χαρίκλεια Απαλαγάκη Προσωρινή Πρόεδρο του δ.σ., μέχρι την ανάδειξη νέου προέδρου του διοικητικού συμβουλίου.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας Πειραιώς εξέλεξε την καθηγήτρια κ. Χαρίκλεια Απαλαγάκη Προσωρινή Πρόεδρο του δ.σ., μέχρι την ανάδειξη νέου προέδρου του διοικητικού συμβουλίου.
Είχε προηγηθεί η υποβολή της παραίτησης του κ. Μιχάλη Σάλλα από τη θέση του προέδρου.
Η κ. Χαρίκλεια Απαλαγάκη, πριν τη σημερινή εκλογή της στη θέση της προσωρινής προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας Πειραιώς (έως την ανάδειξη του νέου προέδρου του ΔΣ), διετέλεσε εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας Πειραιώς, επικεφαλής των Νομικών Υπηρεσιών (Διευθύνσεων) του Ομίλου Πειραιώς, και πρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου της Τράπεζας από το 2007.
Ξεκίνησε τη συνεργασία της με την Τράπεζα Πειραιώς το 2001. Παρείχε τις υπηρεσίες της ως σύμβουλος Διοίκησης της ETBA BANK μεταξύ 2002 και 2003, και υπήρξε μη εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας από το 2006 έως και τον Νοέμβριο του 2013, οπότε έγινε εκτελεστικό μέλος (εντεταλμένη νομική σύμβουλος με αρμοδιότητα τη διοικητική και νομική εποπτεία των Νομικών Υπηρεσιών του Ομίλου).
Η κ. Απαλαγάκη γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης το 1959. Αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στις Νομικές Σχολές των Πανεπιστημίων Θεσσαλονίκης και Ανόβερου της Γερμανίας και αναγορεύθηκε διδάκτωρ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου το 1989. Από το 2005 είναι καθηγήτρια στον τομέα Αστικού, Αστικού Δικονομικού και Εργατικού Δικαίου, του ΑΠΘ, μέλος της Νομικής Επιτροπής αυτού, μέλος της Ενώσεως Ελλήνων Δικονομολόγων, και μέλος του Νομικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών. Διδάσκει στην Εθνική Σχολή Δικαστών, γνωρίζει γερμανικά και αγγλικά και μετέχει σε επιστημονικές ενώσεις και νομοπαρασκευαστικές επιτροπές εσωτερικού και εξωτερικού.
Είναι δικηγόρος Θεσσαλονίκης από το 1984. Η επιστημονική συμβολή της στη θεωρία του Αστικού Δικονομικού Δικαίου συνίσταται σε τέσσερις μονογραφίες, δύο διδακτικά συγγράμματα και πολυάριθμες μελέτες, ελληνικές και ξενόγλωσσες, συμμετοχές και παρεμβάσεις σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια.