Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 03 Ιουνίου 2005 12:17

L-3 Communications: Συμφωνία εξαγοράς της Titan, αντί 2,65 δισ. δολ.

ΣΧΕΔΙΑ, για την αγορά της Titan Corp., αντί του ποσού των 2,65 δισ. δολ. σε μετρητά και χρέος, με στόχο την αύξηση των πωλήσεων δικτύων ηλεκτρονικών υπολογιστών ασφαλείας, για λογαριασμό του στρατού των ΗΠΑ και των μυστικών υπηρεσιών, κάνει η L-3 Communications Holdings Inc., η παραγωγός ηλεκτρονικών συστημάτων άμυνας, σύμφωνα με άνθρωπο, που γνωρίζει την εμπορική συναλλαγή, όπως μετέδωσε το Bloomberg News.

H L-3 θα καταβάλει 23,10 δολ. για κάθε μία μετοχή σε μετρητά και 23% επιπλέον της τιμής κλεισίματος της μετοχής της Titan, μία ημέρα πριν τις εικασίες για την εξαγορά της εταιρείας στις 18 Μαΐου, σύμφωνα με τον ίδιο άνθρωπο, ο οποίος προτίμησε να διατηρήσει την ανωνυμία του. Η Titan, με έδρα το Σαν Ντιέγκο, συμφώνησε επίσης να προχωρήσει στον διακανονισμό όλων των μηνύσεων, που σχετίζονται με το σκάνδαλο δωροδοκίας, το οποίο ανάγκασε την Lockheed Martin Corp., να ματαιώσει την εξαγορά της, τον Ιούνιο του 2004.

Μετά την εμπορική συναλλαγή, η L-3, που εδρεύει στη Ν. Υόρκη, θα αποκτήσει τεχνολογία και περισσότερους από 9.000 υπαλλήλους, ενώ ο εκτελεστικός της διευθυντής, Frank Lanza, θα προσθέσει νέους πελάτες, όπως το National Reconnaissance Office και την National Security Agency.

Ο εκπρόσωπος της Τitan, Wil Williams και της L-3, Jennifer Barton, αρνήθηκαν να σχολιάσουν χθες τις συνομιλίες της εξαγοράς.

Οι μετοχές της Titan σημείωσαν χθες άνοδο 17 σεντς, φθάνοντας στα 22,79 δολ. η μία στη Ν. Υόρκη. Αναρριχήθηκαν σε ποσοστό 21% από το δημοσίευμα στην Union Tribune στις 18 Μαΐου, ότι η εταιρεία ενδέχεται να τεθεί και πάλι προς πώληση. Οι μετοχές της L-3, σημείωσαν άνοδο 82 σεντς, φθάνοντας στα 71,03 δολ. η μία.