Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 06 Ιουνίου 2005 10:48

Χ.Α. - Σχόλια αναλυτών

Aspis Bank: «Αναµένονται τάσεις συσσώρευσης στις διεθνείς αγορές, λόγω της αύξησης των τιµών του πετρελαίου. Όσον αφορά το Χ.Α. πιθανό να υπάρξει και σήµερα διαφοροποίηση καθώς στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκονται οι προσδοκίες για επίλυση του ασφαλιστικού των τραπεζών µε νοµοθετική ρύθµιση και οι αλλαγές στο εργασιακό καθεστώς στις επιχειρήσεις του ευρύτερου δηµόσιου τοµέα».

Marfin Analysis: «Κατά τη συνεδρίαση της Παρασκευής η ελληνική αγορά κινήθηκε ανοδικά με τις μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης να υπεραποδίδουν, κυρίως αυτές των τραπεζών και τηλεπικοινωνιών. Η δραστηριότητα επικεντρώθηκε στις μετοχές των ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, ΔΕΗ και ΕΤΕ. Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με άνοδο 1,22%, ξεπερνώντας μετά από αρκετές προσπάθειες το όριο των 3.000 μονάδων. Οι όγκοι συναλλαγών ανήλθαν στα

€204εκ (+33%). Αναμένουμε η αγορά να διατηρηθεί στα τρέχοντα επίπεδα τιμών, με το ρίσκο πτωτικών τάσεων να παραμένει περιορισμένο».

Sarros Securities: «Τα απογοητευτικά στοιχεία για την απασχόληση και η τιμή πετρελαίου άνω των 54$, δημιούργησαν τις πιέσεις στην αγορά των ΗΠΑ, με τις αγορές της Ευρώπης να ακολουθούν παράλληλη πορεία. Βέβαια, από την άλλη οι ευρωπαϊκές αγορές βρίσκονται σε κατάσταση ευφορίας λόγω υποτίμησης του ευρώ και της δυναμικής που δημιουργείται για τις εξαγωγικές επιχειρήσεις.

»Η ελληνική αγορά συνεχίζει τη δική της ανοδική πορεία, επηρεασμένη σαφώς από τις διεργασίες-εξελίξεις σε ζητήματα όπως το εργασιακό και το ασφαλιστικό για το Δημόσιο Τομέα. Η για 4η συνεχόμενη εβδομάδα άνοδος έχει δημιουργήσει προσδοκίες για περαιτέρω κέρδη και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, καθώς η διακύμανση των δεικτών στις διεθνείς αγορές αλλά και τα κέρδη που έχουν δημιουργηθεί μέχρι τώρα υπάρχει δυνατότητα να δημιουργήσουν βραχυπρόθεσμες πιέσεις».