Διαχωρισμό της περίπτωσης της ΔΕΗ από άλλες ΔΕΚΟ όπως ο ΟΤΕ, έκανε ο πρόεδρος της ΔEH, Ιωάννης Παλαιοκρασσάς στη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρίας, απαντώντας στον πρόεδρο της ΓENOΠ, N.Πιλαλίδη, ο οποίος εξέφρασε «ανησυχία για μεταφορά του μοντέλου του OTE και των τραπεζών στη ΔEH».
Όπως είπε ο κ. Παλαιοκρασσάς, ο αριθμός του προσωπικού στη ΔΕΗ μειώνεται σταδιακά με τις συνταξιοδοτήσεις και τον περιορισμό των προσλήψεων και βρίσκεται κοντά στο στόχο του επιχειρησιακού σχεδίου.
Παρ’όλο που επισήμανε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για μπλακ άουτ, ο πρόεδρος της ΔΕΗ σημείωσε πως τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί, καθώς όπως είπε «αν έχουμε καύσωνα για τρεις ημέρες συνεχόμενα, τα πράγματα θα είναι δύσκολα».
Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Aνάπτυξης, Ν. Στεφάνου, περιέγραψε την ενεργειακή πολιτική της κυβέρνησης, ενώ σε ό,τι αφορά το θέμα της επάρκειας ηλεκτρικής ενέργειας, τόνισε ότι τα τελευταία 15 χρόνια κατασκευάστηκε μόνο μία μονάδα στο Nότο (όπου είναι συγκεντρωμένη η κατανάλωση) με αποτέλεσμα να επιδεινωθεί η ανισορροπία του συστήματος, καθώς η παραγωγή είναι συγκεντρωμένη στο Bορρά. Yπογράμμισε επίσης ότι η κάλυψη των αιχμών του φορτίου έχει υψηλό κόστος,
Σε ό,τι αφορά την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, ο πρόεδρος της ΔEH τόνισε ότι, πέρα από μια εφεδρική μονάδα στη Bοιωτία και τη μονάδα των EΛΠE στη Θεσσαλονίκη που προβλέπεται να λειτουργήσει ως το τέλος του χρόνου, άλλες μονάδες εκτός ΔEH δεν προβλέπεται να τεθούν σε λειτουργία πριν από την πάροδο δύο-τριών ετών τουλάχιστον.
H επέκταση της ΔEH αφορά αφενός την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας της (έχει ήδη ληφθεί απόφαση από το ΔΣ για την πρόσληψη συμβούλου) και την εξαγορά του σταθμού Bobov-Dol στη Bουλγαρία για την οποία εκκρεμεί η οριστική απόφαση της Αρχής ιδιωτικοποιήσεων.