Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 07 Ιουνίου 2005 17:56

Νέα 48ωρη απεργία εξήγγειλε η ΟΤΟΕ

Την πραγματοποίηση νέας 48ωρης πανελλαδικής απεργίας την Πέμπτη 9 Ιουνίου και την Παρασκευή 10 Ιουνίου, αποφάσισε στη σημερινή της συνεδρίαση η Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΤΟΕ.

Πέραν της συνέχισης των απεργιακών κινητοποιήσεων, η ΟΤΟΕ θα δώσει συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη και θα παραθέσει στοιχεία σχετικά με το ύψος των μισθών και των συντάξεων των τραπεζοϋπαλλήλων, προκειμένου να σταματήσει, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, «η μαύρη προπαγάνδα περί “ρετιρέ” και “προνομιούχων”».

Στη συνέντευξη Τύπου η ΟΤΟΕ θα ανακοινώσει και τα βασικά στοιχεία της γνωμάτευσης των καθηγητών Εργατικού και Συνταγματικού Δίκαιου για το νομοσχέδιο που ετοιμάζει η κυβέρνηση.

Διίστανται οι εκτιμήσεις για τη συμμετοχή στην απεργία

Σύμφωνα με την ΟΤΟΕ, τα ποσοστά της σημερινής απεργίας κυμάνθηκαν από 70% έως 95%, με μεγάλη συμμετοχή και των ιδιωτικών τραπεζών.

Ωστόσο, σύμφωνα με τραπεζικούς κύκλους, το ποσοστό στην απεργία κυμάνθηκε στο 51% στην Εμπορική Τράπεζα και στο 30% στην Alpha Bank.

Στις 11 π.μ. οι απεργοί συγκεντρώθηκαν έξω από την Αγροτική Τράπεζα, στην οδό Πανεπιστημίου, και μίλησαν στους συγκεντρωμένους ο Πρόεδρος της ΟΤΟΕ, τα μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Τραπεζοϋπαλλήλων.

Συνάντηση με τον υφυπουργό Οικονομικών

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε πορεία μέσω της οδού Σταδίου στο υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών, όπου το προεδρείο της ΟΤΟΕ συναντήθηκε με τον Υφυπουργό κ. Χρήστο Φώλια (λόγω απουσίας του κ. Αλογοσκούφη στο εξωτερικό), στον οποίο διατυπώθηκε ότι αν η κυβέρνηση προχωρήσει σε νομοθετική παρέμβαση οποιασδήποτε μορφής, ο αγώνας των τραπεζοϋπαλλήλων θα κλιμακωθεί.