Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 08 Ιουνίου 2005 08:38

National Australia: Ψάχνει τράπεζες για τη δανειοδότηση της Patrick

ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ψάχνει, η μεγαλύτερη διαχειρίστρια συνεταιριστικών δανείων της Αυστραλίας, National Australia Bank Ltd., προκειμένου να βοηθήσει τη χρηματοδότηση της Patrick Corp., ύψους 1,2 δισ. δολ. Αυστραλίας (922 εκατ. δολ. ΗΠΑ), για την απόκτηση πλειοψηφικού πακέτου στην Virgin Blue Holdings Ltd.

«Περιμένουμε να κάνουμε τον διακανονισμό του δανείου για την εξαγορά τον Ιούνιο», ανέφερε Paul Orton, επικεφαλής της τραπεζικής των επιχειρήσεων της National Australia, σε συνέντευξη που παραχώρησε χθες.

Η ζήτηση για πιστώσεις στην Αυστραλία επιταχύνθηκε το πρώτο τρίμηνο, μετά την αύξηση των συγχωνεύσεων και των εξαγορών περισσότερο από τρεις φορές, στα 28 δισ. δολ. ΗΠΑ, σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, καθώς η οικονομία της χώρας εισήλθε στο 14ο συνεχόμενο έτος ανάπτυξης.

Η National Australia, βοηθά στον διακανονισμό δανείου 1,47 δισ. δολ. Αυστραλίας, για λογαριασμό της Ramsay Health Care Ltd., ιδιοκτήτριας του μεγαλύτερου ιδιωτικού νοσοκομείου της χώρας, η οποία εξαγόρασε την Affinity Health Ltd. Επίσης βοήθησε στον διακανονισμό του δανείου ύψους 2,45 δισ. δολ. Αυστραλίας της CLP Holdings Ltd., της μεγαλύτερης εταιρείας ηλεκτρικής ενεργείας του Χονγκ Κονγκ, η οποία αγόρασε τα περιουσιακά στοιχεία ηλεκτρικής ενεργείας και φυσικού αερίου, της Singapore Power Ltd., στην Αυστραλία.

Η μεγαλύτερη δανείστρια της Αυστραλίας, έχει αναλάβει επίσης τον διακανονισμό δανείου ύψους 550 εκατ. ευρώ (676 εκατ. δολ. ΗΠΑ) για λογαριασμό της General Property Trust, της δεύτερης μεγαλύτερης κοινοπραξίας επενδύσεων του real-estate της χώρας, προκειμένου να χρηματοδοτήσει ένα venture, σε ακίνητα στην Ευρώπη.

Η National Australia, ενδέχεται να βρει περίπου 10 τράπεζες για να συμμετάσχουν στην χρηματοδότηση της Patrick Corp., για την εξαγορά της Virgin Blue, ενώ ήταν η μόνη ανάδοχος του δανείου της Patrick. Οι μετοχές της, σημείωναν άνοδο 10 σεντς, στη 1:13' μ.μ., στο Σύδνεϋ, φθάνοντας στα 31,35 δολ. Αυστραλίας η μία.