Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 21 Ιουνίου 2001 16:29

Μέρισμα 50 δρχ. από την Altec και 30 δρχ. από την Unisoft.

Tην αλλαγή του τρόπου διάθεσης αντληθέντων κεφαλαίων ενέκριναν οι γενικές συνελεύσεις των μετόχων των εταιρειών Altec και Unisoft και παράλληλα αποφάσισαν την καταβολή μερίσματος 50 δρχ. ανά μετοχή για τους μετόχους της Altec και 30 δρχ. ανά μετοχή για τους μετόχους της Unisoft.

Το 2001, όπως τονίζεται σε ανακοίνωση, αποτελεί για τον Όμιλο Altec μια χρονιά σταθμό και την απαρχή μιας νέας εποχής, καθώς η διοίκηση αποφάσισε να προχωρήσει σε ριζική αναδιάρθρωση των εταιρειών του ομίλου, με τη συγχώνευση δι’ απορροφήσεως των εταιρειών Sysware, Unisoft και Stat από την Altec.

Η σχέση ανταλλαγής των μετοχών καθορίστηκε ως εξής:

Οι μέτοχοι της απορροφώσης εταιρΕίας Altec θα ανταλλάξουν μία παλαιά μετοχή με 1,0779 νέες μετοχές, οι μέτοχοι της απορροφωμένης εταιρείας Sysware θα ανταλλάξουν μία παλαιά μετοχή με 0,7876 νέες μετοχές, οι μέτοχοι της απορροφωμένης εταιρίας Unisoft θα ανταλλάξουν μία παλαιά μετοχή με 0,8230 νέες μετοχές και οι μέτοχοι της απορροφωμένης εταιρείας Stat θα ανταλλάξουν μία παλαιά μετοχή με 0,2396 νέες μετοχές.

Εξάλλου, η γενική συνέλευση των μετόχων της Altec αποφάσισε επίσης, την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας με το ποσό των εισφερομένων μετοχικών κεφαλαίων των απορροφώμενων εταιρειών κατά 5,1 δισ. δρχ. και με κεφαλαιοποίηση αποθεματικών κατά 200 δραχμές.

Τέλος, εγκρίθηκε η συμπλήρωση και τροποποίηση του προγράμματος διάθεσης μετοχών στο προσωπικό των εταιρειών με τη μορφή δικαιώματος προαιρέσεως αγοράς μετοχών.