Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2005 09:18

ΟΤΟΕ: Σήμερα οι αποφάσεις για συνέχιση ή όχι της απεργίας

ΣΕ ΣΥΝΕΧΙΣΗ των αγωνιστικών κινητοποιήσεων προσανατολίζονται οι Τραπεζοϋπάλληλοι, διεκδικώντας τη δημιουργία Ενιαίου Ταμείου Ασφάλισης για όλους τους εργαζόμενους στον κλάδο.

Το Γενικό Συμβούλιο της ΟΤΟΕ θα εκτιμήσει σήμερα την κατάσταση και θα λάβει αποφάσεις για τη στάση που θα τηρήσει στη συνέχεια.

Χθες, το προεδρείο της ΟΤΟΕ παραχώρησε συνέντευξη κατά την οποία οι νομικοί σύμβουλοι της Ομοσπονδίας κ.κ. Φιλλιπόπουλος και Πετρόπουλος παρουσίασαν γνωμάτευση του καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου κ. Α. Μανιτάκη και των καθηγητών Εργατικού Δικαίου κ. Δ. Τραυλού - Τζανετάτου και Α. Καζάκου, σύμφωνα με την οποία η νομοθετική ρύθμιση που σχεδιάζεται να γίνει, χωρίς να είναι προϊόν μιας συμφωνίας, αλλά με μονομερή ενέργεια, παραβιάζει την αρχή των συμφωνημένων (pacta sunt servanda) και την ελευθερία των συλλογικών συμβάσεων.

Οι συνδικαλιστές σκοπεύουν να προσφύγουν στα ελληνικά και ευρωπαϊκά δικαστήρια, προσβλέποντας να δικαιωθούν, ενώ άμεσα σκοπεύουν να κάνουν προσφυγή και στο Διεθνές Γραφείο Εργασίας.