Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2005 10:37

Χ.Α. - Σχόλια αναλυτών

Sarros Securities: «Οι δηλώσεις του Α.Γκρίνσπαν ότι η FED θα διατηρήσει την πολιτική της ήπιας αύξησης των επιτοκίων και ότι ο πληθωρισμός παραμένει ελεγχόμενος πτωτικός και παράλληλα οι κατά 21.000 μείωση του αριθμού των ατόμων που έκαναν αίτηση για επιδόματα ανεργίας για την εβδομάδα έως την 4η Ιουνίου, διαμόρφωσαν θετικό κλίμα στα διεθνή χρηματιστήρια.

»Η ελληνική αγορά κινήθηκε ανοδικά, αλλά απόρροια του ενδιαφέροντος σε 10 μετοχές που πραγματοποίησαν περίπου 73% του συνολικού όγκου συναλλαγών. Οι 9 εξ αυτών είναι στο δείκτη FTSE 20. Ο δείκτης πτωτικών προς ανοδικές μετοχές ήταν 0,63. Τώρα σε σχέση με την προεξόφληση γεγονότων, η παράταση κατά 10 ημέρες της ρύθμισης για τις τράπεζες αναμένεται να φρενάρει λίγο το χρηματιστήριο. Παράλληλα τα επίπεδα τιμών στην παρούσα φάση χρειάζονται χρόνο προσαρμογής και δίνουν ευκαιρίες για αναδιάρθρωση χαρτοφυλακίου».

Aspis Bank: «Θεωρούµε πιθανή τη διατήρηση της τρέχουσας εικόνας της αγοράς µε µικτές τάσεις και ρευστοποιήσεις κερδών. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος οι τραπεζικές µετοχές».

Egnatia Finance: «Τα υψηλότερα επίπεδα δεν μπορούν να αποκλειστούν, ωστόσο, κάποιες ήπιες ρευστοποιήσεις θα πρέπει επίσης να προεξοφληθούν. Τα δημοσιεύματα ότι οι τράπεζες θα μπορούν να δημοσιεύσουν τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου βάσει των ΔΛΠ, εξαιρώντας τις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις, ίσως να επηρεάσουν τις επιδόσεις του κλάδου».

Marfin Analysis: «Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με οριακή άνοδο, ενώ πιέσεις ρευστοποιήσεων παρατηρήθηκαν στις μετοχές μικρής και μεσαίας κεφαλαιοποίησης. Η συναλλαγματική δραστηριότητα επικεντρώθηκε στις μετοχές Alpha Bank, Ελλ. Τεχνοδομική, Εθνική τράπεζα και ΔΕΗ. Ο Γενικός Δείκτης αυξήθηκε 0,18% με τον όγκο συναλλαγών να φτάνει τα €180εκ (+9%). Η βραχυπρόθεσμη ψυχολογία παραμένει θετική, ωστόσο δεν μπορούν να αποκλειστούν πιέσεις ρευστοποιήσεων».