Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 13 Ιουνίου 2005 13:13

Απάντηση του προέδρου του ΕΦΕΤ στην καταχώρηση της Π.Γ. Νίκας Α.Β.Ε.Ε

Στην ανακοίνωση - καταχώρηση της εταιρείας Π.Γ. Νίκας Α.Β.Ε.Ε. στον Τύπο, με την οποία αμφισβητείται η σοβαρότητα και το κύρος των ελέγχων του ΕΦΕΤ, απάντησε ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ Ιωάννης Βλέμμας.

Όπως επισημαίνει ο κ. Βλέμμας, οι εκπρόσωποι της εν λόγω επιχείρησης, όχι μόνο δεν αμφισβήτησαν τον έλεγχο του κλιμακίου ΕΦΕΤ Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά αντιθέτως έβαλαν υπογραφή και σφραγίδα και επιπλέον παραιτήθηκαν από την κατάθεση ένστασης, όπως αποδεικνύουν όλα τα σχετικά φύλλα ελέγχου.

Επίσης ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ σημείωσε ότι η εν λόγω εταιρεία κάθε χρόνο καταστρέφει ακατάλληλες ποσότητες και λαμβάνει πρωτόκολλο καταστροφής από την αρμόδια υπηρεσία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης. Ο ΕΦΕΤ ζήτησε από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Θεσσαλονίκης τις ποσότητες που κατέστρεψε η εν λόγω εταιρία το 2003, 2004 και 2005:

Τον Μάρτιο του 2003, η Π.Γ. ΝΙΚΑΣ Α.Β.Ε.Ε. κατέστρεψε 1.907 κιλά ζωικών ακατάλληλων προϊόντων. Τον Ιούλιο του 2004, η Π.Γ. ΝΙΚΑΣ Α.Β.Ε.Ε. κατέστρεψε 321 κιλά ζωικών ακατάλληλων προϊόντων. Τον Απρίλιο του 2005, η Π.Γ. ΝΙΚΑΣ Α.Β.Ε.Ε. κατέστρεψε 1.414 κιλά ζωικών ακατάλληλων προϊόντων.

Όπως υπογραμμίζει ο κ. Βλέμμας, «όλοι οι πολίτες μπορούν εύκολα να αντιληφθούν ότι οι 8,5 τόνοι ακατάλληλες ποσότητες που κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν από τον πρόσφατο έλεγχο του ΕΦΕΤ, είναι πολλαπλάσιες σε σύγκριση με τις αντίστοιχες ετήσιες ποσότητες που κατέστρεφε μόνη της η εν λόγω εταιρεία τα έτη 2003, 2004 και 2005. Συνεπώς το επιχείρημα της εν λόγω εταιρείας, ότι ούτως ή άλλως θα κατέστρεφε μόνη της αυτές τις ποσότητες και έωλο είναι και δημιουργεί τη βεβαιότητα ότι επρόκειτο να επαναχρησιμοποιηθούν».

«Ο ΕΦΕΤ έκανε πάρα πολύ καλά τη δουλειά του και αξίζουν συγχαρητήρια στους υπαλλήλους του κλιμακίου του ΕΦΕΤ Κεντρικής Μακεδονίας», προσθέτει ο κ. Βλέμμας στην δήλωσή του και καταλήγει: «Ο ΕΦΕΤ, παρ’ όλα αυτά συνεχίζει να θεωρεί ότι η Βιομηχανία Τροφίμων στη χώρα έχει κάνει τεράστια βήματα προόδου. Στηρίζουμε την προσπάθεια εκσυγχρονισμού της, παρέχουμε τις υπηρεσίες μας προς αυτή, αλλά ταυτόχρονα είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε προληπτικούς ελέγχους χωρίς διακρίσεις και εξαιρέσεις, γιατί οφείλουμε και πρέπει να προστατεύουμε την υγεία και την ασφάλεια της διατροφής όλων των πολιτών».