Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 13 Ιουνίου 2005 14:07

Σκοντάφτει στην Ε.Ε. η ρύθμιση για το ασφαλιστικό των τραπεζών

Το ασφαλιστικό των τραπεζών θα απασχολήσει αύριο την Κυβερνητική Επιτροπή, μετά και τις ενστάσεις που φαίνεται ότι υπάρχουν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με τη χρηματοδότηση του νέου ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης.

Κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών άφηνε ανοιχτό το θέμα του σκέλους της χρηματοδότησης του νέου ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης από το Δημόσιο.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τη ρύθμιση για το νέο ταμείο επικουρικής ασφάλισης που κατήρτισαν τα υπουργεία Οικονομίας και Απασχόλησης, η χρηματοδότησή του θα καλυπτόταν κατά τα δύο τρίτα από τις τράπεζες και κατά το ένα τρίτο από το Δημόσιο. Διαφαίνεται ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν συμφωνεί με το σκέλος της ρύθμισης που αφορά τη χρηματοδότηση από το Δημόσιο.

Οπως δήλωσε ο ίδιος κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου, «δεν θέλουμε να μπούμε σε περιπέτειες με την Ευρωπαϊκή Ενωση και σε μακροχρόνιες διαπραγματεύσεις».

Σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση προσανατολίζεται πλέον σε ρύθμιση για το ασφαλιστικό των τραπεζοϋπαλλήλων, όπου η χρηματοδότηση θα καλύπτεται από τις τράπεζες και η συμβολή του Δημοσίου θα περιορίζεται μόνο στο στο ποσοστό που τις αναλογεί στις κρατικές τράπεζες.