Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 21 Ιουνίου 2001 20:47

Στη Fed οι ελπίδες της Wall Street

Ανοδικά κινούνται αυτήν την ώρα οι κύριοι χρηματιστηριακοί δείκτες στις ΗΠΑ παρά την πληθώρα αρνητικών ειδήσεων από το χώρο των επιχειρήσεων.

Υπενθυμίζεται, ότι σήμερα η εταιρεία ημιαγωγών Transmeta αναθεώρησε προς τα κάτω τις προβλέψεις της για τις πωλήσεις της το πρώτο οικονομικό τρίμηνο με αποτέλεσμα η μετοχή της εταιρείας να σημειώσει κατακόρυφη πτώση έως και 54%.

Επίσης, η εταιρεία πληροφορικής Verity ανακοίνωσε ότι τα κέρδη της το πρώτο οικονομικό τρίμηνο θα είναι κατά περίπου 50% κατώτερα των αρχικών της προβλέψεων, ενώ αναλόγη προειδοποίηση απηύθυνε και η εταιρεία Sanmina η οποία δραστηριοποιείται στην κατασκευή ηλεκτρονικών.

Τέλος, τα καθαρά κέρδη του επενδυτικού οίκου Morgan Stanley το οικονομικό τρίμηνο που έληξε στις 31 Μαϊου μειώθηκαν κατά 36% και διαμορφώθηκαν σε 930 εκατ. δολ. ή 82 σεντς ανά μετοχή από 1,46 δισ. δολ. ή 1,26 δολ. ανά μετοχή το αντίστοιχο τρίμηνο του 2000.

«Μετά από τόσα δυσάρεστα νέα θα ήταν πολύ πιθανό οι επενδυτές να προβούν σε μαζικές ρευστοποιήσεις», εκτιμά ο Arthur Hogan, αναλυτής της Jeffries & Co, ο οποίος αποδίδει την άνοδο που καταγράφουν αυτή την ώρα οι κύριοι χρηματιστηριακοί δείκτες στην προσδοκία νέας μείωσης των επιτοκίων από τη Fed.

Σύμφωνα με έρευνα του "Bloomberg" οι περισσότεροι από τους ερωτηθέντες αναλυτές εκτιμούν ότι η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ την επόμενη εβδομάδα θα προβεί σε νέα μείωση των επιτοκίων, την έκτη από την αρχή του 2001.

Στις 20:45΄ ώρα Ελλάδος, ο Dow Jones βρισκόταν στις 10.711,72 μονάδες με κέρδη 0,60% και ο Nasdaq στις 2.058,37 μονάδες ενισχυμένος κατά 1,34%.