Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 14 Ιουνίου 2005 12:08

Huawei: Πρόβλεψη για σημαντική αύξηση των πωλήσεων σε Ασία-Ειρηνικό

ΔΙΠΛΑΣΙΕΣ πωλήσεις φέτος, προβλέπει να πραγματοποιήσει στην Ινδία και σε άλλες 15 ασιατικές χώρες, η Huawei Technologies Co., η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού της Κίνας, υπογραμμίζοντας τον ρόλο του κλάδου στην ανάπτυξη της χώρας.

Τα έσοδα στην Ασία, εκτός της Κίνας, της Ιαπωνίας και της Ν. Κορέας, ενδέχεται να υπερβούν το 1 δισ. δολ. φέτος, από περίπου 460 εκατ. δολ. που είχε εμφανίσει το 2004, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της εταιρείας, υπεύθυνο της περιφέρειας Ασίας-Ειρηνικού, Jeffrey Liu, σε συνέντευξη που παραχώρησε χθες. Η Huawei σχεδιάζει να προσθέσει περισσότερους από 10 πελάτες στην περιφέρεια φέτος, επεσήμανε ο Liu, ο οποίος όμως αρνήθηκε να πει συγκεκριμένα ονόματα.

Το χαμηλότερο κόστος παραγωγής, βοηθά την Huawei και την ZTE Corp., τη δεύτερη σε μέγεθος παραγωγό εξοπλισμού της Κίνας, να αποσπάσουν μερίδιο αγοράς από τις ανταγωνίστριές τους, συμπεριλαμβανομένης και της υπ' αριθμόν ένα στον κόσμο, Ericsson AB. Οι πωλήσεις της Huawei στο εξωτερικό, αυξάνονται ταχύτερα στην Ασία.

Ο Liu είπε, ότι η πώληση αυτόν τον μήνα του τμήματος κινητών τηλεφώνων της Siemens AG στην Benq Corp., της Ταϊβάν, δεν θα επηρεάσει το venture ύψους 100 εκατ. δολ. της Huawei με τη γερμανική εταιρεία, για τη δημιουργία δικτύου υψηλής ταχύτητας κινητής τηλεφωνίας στην Κίνα, καθώς η κυβέρνηση της χώρας ετοιμάζεται να εκδώσει άδειες για την παροχή υπηρεσιών τρίτης γενιάς.

Τον Φεβρουάριο, η Huawei είχε πει, ότι οι πωλήσεις της ενδέχεται να αυξηθούν κατά 1/3 στα 7,5 δισ. δολ. φέτος, αποτέλεσμα της αύξησης των εξαγωγών και των δαπανών από τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών της χώρας. Πέρυσι, τα συνδυασμένα έσοδα της εταιρείας αυξήθηκαν σε ποσοστό 45%, φθάνοντας στο επίπεδο ρεκόρ των 5,58 δισ. δολ., καθώς οι εξαγωγές της υπερδιπλασιάστηκαν, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της εταιρείας Fu Jun την 1η Φεβρουαρίου σε τηλεφωνική του συνέντευξη.