Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 14 Ιουνίου 2005 16:21

Σημαντική πτώση στη Σοφοκλέους

ΕΝΤΟΝΑ πτωτικές τάσεις επικράτησαν σήμερα στη Σοφοκλέους. Ισχυρές πιέσεις δέχθηκαν αρχικώς οι τράπεζες, ενώ από το μέσον της συνεδρίασης οι ρευστοποιήσεις επεκτάθηκαν σε όλο το φάσμα της αγοράς.

Ο γενικός δείκτης σημείωσε πτώση κατά 1,07% κλείνοντας στις 3.044,64 μονάδες έχοντας υποχωρήσει ενδοσυνεδριακά μέχρι τις 3.038,84 μονάδες.

H συνολική αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 179 εκατ. ευρώ εκ των οποίων περίπου 16 εκατ. ευρώ αφορούσαν μεταβιβάσεις πακέτων.

Από το σύνολο των μετοχών που άλλαξαν χέρια, 57 σημείωσαν άνοδο, 196 υποχώρησαν και 80 παρέμειναν σταθερές.

Η μετοχή της Αγροτικής Τράπεζας υποχώρησε κατά 6,79%, ενώ η Εθνική, η Alpha Bank, η Πειραιώς και η Εμπορική κατέγραψαν πτώση μεγαλύτερη του 2%.

«Οι τράπεζες αναζητούσαν κάποιο λόγο για να διορθώσουν μετά τα πρόσφατα κέρδη. Η αφορμή δόθηκε σήμερα με την εξέλιξη στο ασφαλιστικό http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/06/14/1061196.htm », δήλωσε στο Reuters ο κ. Βασίλης Βλασταράκης, αναλυτής στην Beta Χρηματιστηριακή.

«Το βασικό θέμα για την επιβίωση των ελληνικών τραπεζών είναι να υπάρξουν εξαγορές και συγχωνεύσεις. Για να γίνει αυτό, όμως, θα πρέπει να επιλυθεί πρώτα το ασφαλιστικό. Η άμεση επίλυσή του αναμένω να λειτουργήσει καταλυτικά για την περαιτέρω άνοδο της αγοράς», πρόσθεσε.