ΣΤΗ δημοσιότητα δόθηκε το πόρισμα του αναδρομικού ελέγχου της περιουσιακής κατάστασης των βουλευτών περιόδου 1989-2001. Ο νυν Πρόεδρος της Δημοκρατίας, οι πολιτικοί αρχηγοί και η πρόεδρος της Βουλής, είτε «δεν έπαιξαν» στη Σοφοκλέους, είτε συμμετείχαν με μικρά ποσά.
ΣΤΗ δημοσιότητα δόθηκε το πόρισμα του αναδρομικού ελέγχου της περιουσιακής κατάστασης των βουλευτών περιόδου 1989-2001. Ο νυν Πρόεδρος της Δημοκρατίας, οι πολιτικοί αρχηγοί και η πρόεδρος της Βουλής, είτε «δεν έπαιξαν» στη Σοφοκλέους, είτε συμμετείχαν με μικρά ποσά. Σύμφωνα με την έκθεση της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής:
- Δέκα υπόχρεοι δεν είχαν υποβάλει δήλωση «πόθεν έσχες» για ορισμένα έτη, -Τρεις εμφανίζουν αύξηση των περιουσιακών στοιχείων,χωρίς να δικαιολογούν τα εισοδήματά τους. Εξ αυτών, οι δύο δεν ανευρέθησαν, ώστε να συμπληρωθούν οι υπάρχουσες ελλείψεις.
Από το πόρισμα του αναδρομικού ελέγχου προκύπτει ότι ο πρώην βουλευτής Λάρισας του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Φλώρος, αγόρασε μετοχές, αξίας 2,5 δισ. ευρώ, οι οποίες δεν δικαιολογούνταν από τις καταθέσεις του, στο δε διάστημα από 22/7/1999 έως 9/8/1999 πούλησε μετοχές αξίας 3,6 δισ. δραχμών, ποσό το οποίο «δεν περιλαμβάνεται στις δηλωθείσες στις 9/6/2000 καταθέσεις του».
Κληθείς να δώσει εξηγήσεις υποστήριξε ότι σε χρόνο που δεν ήταν πια βουλευτής (2000) εδραστηριοποιείτο ως σύμβουλος χρηματιστηριακών επενδύσεων και πραγματοποίησε τις συναλλαγές αυτές για λογαριασμό ομίλου επενδυτών που δεν ήθελε να εμφανιστεί στη χρηματιστηριακή αγορά.
Οπως επισημαινεται στη έκθεση, «τα ως άνω στοιχεία, η Επιτροπή δεν θεωρεί επαρκή» και αποφάσισε να αποστείλει την έκθεσή της στο Γενικό Επίτροπο της Επικρατείας του Ελεγκτικού Συνεδρίου και στον Προϊστάμενο Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Αθηνών.
Δώδεκα βουλευτές δεν υπέβαλαν δηλώσεις για ορισμένα έτη ή δεν βρέθηκαν για να συμπληρώσουν ελλείψεις στις δηλώσεις τους.
Γι' αυτούς «η επιτροπή επιφυλάσσεται να αποφασίσει, προκειμένου να διερευνήσει πρώτα κατά πόσον είναι εφικτή η έστω και εκ των υστέρων τακτοποίηση των εκκρεμοτήτων τους».