Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2005 10:02

Χ.Α. - Σχόλια αναλυτών

Praxis Securities: «Νευρικότητα αναμένεται να συνεχιστεί στην εγχώρια αγορά κατά τη σημερινή συνεδρίαση κυρίως λόγω των εξελίξεων στο ασφαλιστικό πρόβλημα του τραπεζικού κλάδου, καθώς επίσης λόγω της αβεβαιότητας των εξελίξεων στο θέμα της εθελουσίας εξόδου του ΟΤΕ».

Marfin Analysis: «Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση η ελληνική αγορά υποχώρησε λόγω έντονων ρευστοποιήσεων. Οι τραπεζικές μετοχές υπέστησαν τις μεγαλύτερες απώλειες, μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης ότι δεν θα πριμοδοτήσει μέρος του κόστους για την λύση στο ασφαλιστικό ζήτημα του κλάδου. Η δραστηριότητα επικεντρώθηκε στις μετοχές των Alpha Bank, ΕΤΕ, Τράπεζας Πειραιώς και ΟΤΕ. Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε 1,07% χαμηλότερα. Ο όγκοι συναλλαγών διαμορφώθηκαν στα €187 εκ. (+38%). Θεωρούμε ότι η περαιτέρω πτωτική τάση είναι περιορισμένη».

Aspis Bank: «Θεωρούµε πιθανή τη συνέχιση των τάσεων συσσώρευσης µέσω ρευστοποιήσεων κερδών. Στο επίκεντρο οι τραπεζικές µετοχές και η µετοχή της ΔΕΗ, η οποία σήµερα δηµοσιεύει αποτελέσµατα πρώτου τριµήνου».