Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2005 15:54

Ενημέρωση του Προέδρου της Δημοκρατίας από τον Γ. Αλογοσκούφη

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας επισκέφθηκε σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο ο υπουργος Οικονομίας και Οικονομικών, Γιώργος Αλογοσκούφης, τον οποίο και ενημέρωσε για την κατάσταση της οικονομίας, τις μεταρρυθμίσεις που προωθούνται αλλά και στους στόχους της κυβέρνησης.

Ο κ. Παπούλιας σχολίασε πως είναι δύσκολα τα πράγματα και ο κ. Αλογοσκούφης απάντησε ότι αντιμετωπίζουμε κάποιες δυσκολίες, ωστόσο, σημείωσε, υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για την οικονομία και πρέπει να τις εκμεταλλευτούμε.

Ο κ. Παπούλιας παρατήρησε ότι οι θέσεις του υπουργού Οικονομίας του θυμίζουν τον άλλοτε υπουργό Συντονισμού και διοικητή της Εθνικής τράπεζας Δ.Χέλμη, αλλά όπως είπε, εκείνος ήταν πιο αυστηρός.

Εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου, ο κ. Αλογοσκούφης σημείωσε ότι οι εξελίξεις στην οικονομία είναι πολύ καλύτερες μετά την διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων απ' ό,τι υπολόγιζαν κάποιοι.

Ο κ. υπουργός εξέφρασε εξάλλου την ανησυχία του για το αποτέλεσμα του γαλλικού και του ολλανδικού δημοψηφίσματος σε σχέση με τη κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών στις 16 και 17 Ιουνίου, επισημαίνοντας ότι θα επηρεάσει τις διαπραγματεύσεις για τα Δημοσιονομικά.

Όπως είπε ο κ. Αλογοσκούφης, η ελληνική κυβέρνηση επιθυμεί να κλείσει το θέμα των κοινοτικών πόρων για το 4ο ΚΠΣ σε αυτήν τη Σύνοδο.