Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2005 16:16

Ανοδος 1,21% στη Σοφοκλέους

Στις 3.081,33 μονάδες, στο υψηλότερο σημείο της ημέρας, έκλεισε σήμερα ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης σημειώνοντας σημαντική άνοδο κατά 1,21%.

Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 163 εκατ. ευρώ. Ανοδο σημείωσε και η πλειονότητα των μετοχών.

Αναλυτικά, 149 μετοχές ενισχύθηκαν, 101 υποχώρησαν και 82 παρέμειναν αμετάβλητες.

Έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον συγκέντρωσαν οι τραπεζικοί τίτλοι, oι οποίοι στη χθεσινή συνεδρίαση είχαν καταγράψει σημαντικές απώλειες. Η μετοχή της Εθνικής ενισχύθηκε κατά 2,11%. Ανοδο μεγαλύτερη του 2% σημείωσαν επίσης η Alpha Bank, η Εμπορική και η Τράπεζα Πειραιώς.

Σύμφωνα με αναλυτές, η ρύθμιση που παρουσίασε χθες η κυβέρνηση για το ασφαλιστικό των τραπεζών δεν είναι τόσο ευνοϊκή, όσο αρχικά αναμενόταν, για την κερδοφορία των τραπεζών. Ωστόσο, εκτιμάται ότ θα οδηγήσει μελλοντικά σε σημαντικές ωφέλειες μέσω χαμηλότερων ετήσιων εισφορών στα ασφαλιστικά τους ταμεία.

Σε σημερινή της ανακοίνωση η διοίκηση της Πειραιώς αναφέρει ότι η εφαρμογή του προτεινόμενου σχεδίου νόμου για το ασφαλιστικό των τραπεζών, δεν δημιουργεί οποιαδήποτε ουσιαστική επίδραση, αρνητική ή θετική, στα οικονομικά αποτελέσματα του ομίλου http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/06/15/1061505.htm .

Η μετοχή του ΟΤΕ σημείωσε άνοδο κατά 1,65% έχοντας διαμορφωθεί στα 16 ευρώ. H CSFB αναθεώρησε προς τα πάνω στα 17 ευρώ ανά μετοχή, από 15 ευρώ ανά μετοχή την τιμή – στόχο για τη μετοχή του Οργανισμού διατηρώντας παράλληλα αμετάβλητη την αξιολόγησή της σε “outperform”.