Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2005 10:37

Χ.Α. - Σχόλια αναλυτών

Fortius Finance: «Οι περιορισμένες επιπτώσεις του κόστους που θα αναλάβουν οι τράπεζες για την επίλυση του ασφαλιστικού στα αποτελέσματά τους και οι μεσο-μακροπρόθεσμες ωφέλειες που θα έχουν από τη διευθέτηση αυτού του προβλήματος κατέστησαν τις μετοχές του τραπεζικού κλάδου από καταλύτες υποχώρησης στην προχθεσινή συνεδρίαση, καταλύτες ανόδου χθες.

»Από τη στιγμή λοιπόν που η ζήτηση για τις μετοχές του τραπεζικού κλάδου συνεχισθεί, ο ΓΔ θα κινηθεί προς υψηλότερα επίπεδα θέτοντας ως πρώτο στόχο τη διάσπαση της αντίστασης των 3.100 μονάδων. Οι απώλειες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων μετά το κλείσιμο του ΧΑ χθες, δεν πρόκειται να μας επηρεάσουν αρνητικά σήμερα, καθώς το ΧΑ φαίνεται να ανακτά και πάλι τη δική του δυναμική».

Aspis Bank: «Θεωρούµε πιθανή τη συνέχιση της χθεσινής ανοδικής κίνησης µετά το θετικό κλείσιµο στη Wall Street, µετά τη δηµοσίευση ικανοποιητικών στοιχείων για τον πληθωρισµό. Στο επίκεντρο οι τραπεζικές µετοχές».

Praxis Securities: «Το θετικό κλίμα που διαμορφώθηκε στην αγορά κατά την χθεσινή συνεδρίαση ενδέχεται να συνεχιστεί και σήμερα. Παρά το ενδεχόμενο αυτό παραμένουμε επιφυλακτικοί και εφιστούμε προσοχή διότι η πορεία της αγοράς κατά τις τελευταίες συνεδριάσεις μας έχει δείξει ότι στηρίζεται περισσότερο στο momentum και λιγότερο στα θεμελιώδη, γεγονός που αυξάνει την μεταβλητότητά της».

Marfin Analysis: «Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση η ελληνική αγορά σημείωσε σημαντική ανάκαμψη, καλύπτοντας τις απώλειες της προηγούμενης ημέρας, καθώς η επίλυση του ασφαλιστικού ζητήματος των τραπεζών θεωρείται ως θετική εξέλιξη σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα. Οι τραπεζικές μετοχές, καθώς και η μετοχή του ΟΤΕ, υπεραπόδοσαν της αγοράς. Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε 1,21% υψηλότερα. Οι όγκοι συναλλαγών διαμορφώθηκαν στα €169εκ (-10%). Η θετική ψυχολογία της αγοράς περιορίζει την πιθανότητα πτωτικών τάσεων».