Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2005 12:12

Cosmote: Μέρισμα 0,57 ευρώ ανά μετοχή - Εκδοση ομολόγων

Τη διανομή μερίσματος ύψους 0,57 ευρώ ανά μετοχή για το 2004 ενέκρινε σήμερα η ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων της Cosmote. Η εταιρεία έχει ήδη διανείμει προσωρινό μέρισμα 0,19 ευρώ ανά μετοχή, καθώς και έκτακτο μέρισμα για μη διανεμηθέντα κέρδη ύψους 0,71 ευρώ ανά μετοχή.

Η συνέλευση αποφάσισε επίσης την έκδοση επταετών ομολόγων ύψους έως ενός (1) δισ. ευρώ έως τα τέλη Μαΐου 2007, για την εξαγορά των μονάδων κινητής τηλεφωνίας του ΟΤΕ στη Βουλγαρία και την ΠΓΔΜ, την Globul και την Cosmofon αντίστοιχα.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της COSMOTE, κ. Ευάγγελος Μαρτιγόπουλος, κατά την παρουσίαση της πορείας της εταιρίας τη χρονιά που πέρασε, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, κατά τους οποίους η COSMOTE πέτυχε να αναδειχθεί σε σημαντικό συντελεστή και παράγοντα επιτυχίας της διοργάνωσης. Ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός αποτέλεσε και η συμφωνία με τον ΟΤΕ για την απόκτηση από την COSMOTE των εταιριών GloBul στη Βουλγαρία και COSMOFON στην πΓΔΜ. Η συμφωνία αυτή εντάσσεται στο στρατηγικό σχεδιασμό της COSMOTE για γεωγραφική επέκταση σε αγορές με σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Προς την ίδια κατεύθυνση κινείται και η συμφωνία για συμμετοχή της COSMOTE με ποσοστό 70% στην COSMOROM στη Ρουμανία με στόχο την επαναδραστηριοποίηση της τελευταίας. Οι συγκεκριμένες συμφωνίες ανοίγουν το δρόμο για την ανάδειξη της COSMOTE σε κυρίαρχο πάροχο υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και εξασφαλίζουν μακροπρόθεσμα στην εταιρία νέες αναπτυξιακές δυνατότητες καθώς πλέον η COSMOTE θα απευθύνεται σε ένα κοινό άνω των 45 εκατομμυρίων ανθρώπων.

Για τη μεταολυμπιακή εποχή, ο κ. Μαρτιγόπουλος ανέφερε ότι ο πήχης τίθεται ακόμη ψηλότερα με στόχο να διατηρηθούν η πρωτοπορία της εταιρίας σε όλα τα μέτωπα, η παροχή άριστης ποιότητας υπηρεσιών, η καινοτομία, η επιτυχής επέκταση στα Βαλκάνια, η υψηλή κερδοφορία και η συνεχής δημιουργία αξίας για όλους τους μετόχους της.