Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2005 16:51

Νέα προϊόντα από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο

Δύο νέα προϊόντα προσφέρει το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο για την εξυπηρέτηση των νοικοκυριών και των ιδιωτών. Πρόκειται για ένα δάνειο μεταφοράς υπολοίπου, που παρέχει δυνατότητα αναχρηματοδότησης των χρεών των νοικοκυριών και ένα δάνειο για την κάλυψη τυχόν εξόδων για τις διακοπές τους.

Με τα δύο αυτά προϊόντα, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο συνεχίζει την πολιτική του στον τομέα χορήγησης χαμηλότοκων καταναλωτικών δανείων με ιδιαίτερα ανταγωνιστικούς όρους.

Αναλυτικότερα, από την Τρίτη 21 Ιουνίου διατίθεται το δάνειο «Extra Μεταφοράς» για τη μεταφορά υπολοίπων καταναλωτικών δανείων από άλλες τράπεζες με προνομιακό σταθερό επιτόκιο 5,40% για το πρώτο έτος και στη συνέχεια μέχρι τη λήξη του με προνομιακό κυμαινόμενο επιτόκιο 6,90% (διαμορφούμενο από το επιτόκιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας συν περιθώριο). Η συνολική χρηματοδότηση φθάνει τα 30.000 ευρώ, ενώ παρέχεται η δυνατότητα επιπλέον χορήγησης ποσού έως 10.000 ευρώ με τα ίδια προνομιακά επιτόκια ανάλογα την πιστοληπτική ικανότητα του πελάτη.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα προσφέρει τη δυνατότητα σε υφιστάμενους αλλά και νέους πελάτες να συγκεντρώσουν όλες τις δανειακές υποχρεώσεις τους από άλλες τράπεζες και να τις μεταφέρουν στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, με μείωση της δόσης αποπληρωμής των χρεών τους.

Το νέο δάνειο ισχύει για πελάτες με δάνεια που έχουν εκταμιευθεί τουλάχιστον 6 μήνες πριν, είναι συνεπείς στις πληρωμές τους και τους παρέχεται η δυνατότητα πρόωρης αποπληρωμής χωρίς επιβάρυνση.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, το «Εxtra Μεταφοράς» διατίθεται με τα χαμηλότερα έξοδα της αγοράς με καταβολή 30 ευρώ κατά την αίτηση (δαπάνη έρευνας και αξιολόγησης του πελάτη) και 50 ευρώ κατά τη χορήγηση, ενώ το επιτόκιο προσαυξάνεται με την εισφορά 0,60% του ν. 128/75.

Το «Extra Καλοκαιρινό» – δάνειο για την κάλυψη των θερινών διακοπών - προσφέρεται από την Παρασκευή 1η Ιουλίου με το χαμηλότερο σταθερό επιτόκιο της αγοράς 6,30% (πλέον εισφοράς 0,60% του ν. 128/75) για όλη τη διάρκεια αποπληρωμής που φθάνει ως και τις 60 μηνιαίες δόσεις. Το ποσό που μπορεί να χορηγηθεί κυμαίνεται από 1.000 ευρώ ως 6.000 ευρώ, ενώ τα έξοδα φακέλου διαμορφώνονται σε 30 ευρώ (δαπάνες έρευνας και αξιολόγησης του αιτήματος) συν 70 ευρώ κατά την εκταμίευση. Αξίζει να σημειωθεί ότι λοιπά έξοδα δεν υφίστανται και δεν υπάρχει καμία επιβάρυνση σε περίπτωση που υπάρξει πρόωρη αποπληρωμή από τον πελάτη.