Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 17 Ιουνίου 2005 11:31

Χ.Α. - Σχόλια αναλυτών

Intersec: «Ανοδικά κινήθηκε χθες η Σοφοκλέους με την Τράπεζα Πειραιώς να ενισχύεται 3,9% και την Eurobank 3,1% Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με κέρδη 0,54% στις 3.098,10 μονάδες, ενώ η αξία συναλλαγών έφτασε τα €239 εκατ. από τα οποία τα €58 εκατ. αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές. Εκτιμούμε ότι η αγορά σήμερα θα προσπαθήσει να κινηθεί πάνω από τις 3.100 μονάδες αλλά θα υπάρξει ιδιαίτερη μεταβλητότητα λόγω της λήξης των ΣΜΕ Ιουνίου».

Marfin Analysis: «Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση η ελληνική αγορά κινήθηκε ανοδικά για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, με τις τραπεζικές μετοχές να υπεραποδίδουν. Η δραστηριότητα επικεντρώθηκε στις μετοχές των EFG Eurobank, Τράπεζας Πειραιώς και ΕΤΕ. Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε 0,54% υψηλότερα, ενώ ο όγκος συναλλαγών ανήλθε στα €239εκ (+42%). Για την σημερινή συνεδρίαση αναμένουμε η αγορά να παρουσιάσει σταθεροποιητικές τάσεις στα τρέχοντα επίπεδα τιμών. Υπενθυμίζουμε ότι η αγορά θα παραμείνει κλειστή τη Δευτέρα».

Fortius Finance: «Η λήξη της σειράς συμβολαίων του Ιουνίου και η μετακύλιση θέσεων στη σειρά του Ιουλίου θα ολοκληρωθεί σήμερα, συγκεντρώνοντας και πάλι το ενδιαφέρον των επενδυτών, με το μεγαλύτερο μέρος των συμβολαίων να έχει ήδη μετακυλιθεί. Αν και η υποχώρηση του ΓΔ κάτω από την αντίσταση των 3,100 μονάδων χθες προβλημάτισε κάπως τους εμπλεκόμενους στα χρηματιστηριακά δρώμενα, πιστεύουμε ότι σε περίπτωση που το αγοραστικό ενδιαφέρον για τις δεικτοβαρείς μετοχές συνεχισθεί και σήμερα, ο ΓΔ θα κινηθεί σε υψηλότερα επίπεδα. Η αργία της Δευτέρας ενδεχομένως να αυξήσει κάπως την επιφυλακτικότητα των επενδυτών».

Aspis Bank: «Η χθεσινή άνοδος του Χ.Α. είχε σαν κινητήριο δύναµη τις µετοχές των τραπεζών. Σήµερα αναµένεται να επικρατήσουν σταθεροποιητικές τάσεις µε πιθανότητα ενδοσυνεδριακής διόρθωσης µέσω ρευστοποιήσεων κερδών».

Praxis Securities: «Χωρίς ιδιαίτερες διακυμάνσεις αναμένεται να κινηθεί η αγορά κατά τη σημερινή συνεδρίαση, ενώ το ενδιαφέρον της επενδυτικής κοινότητας αναμένεται να είναι στραμμένο στην ανακοίνωση αποτελεσμάτων της ΔΕΗ καθώς επίσης επίδραση αναμένεται να ασκήσει η αποκοπή μερίσματος του Cosmote».