Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 21 Ιουνίου 2005 12:00

Showa Shell: Αύξηση του μεριδίου της Saudi Aramco στο 14,96%

ΣΤΗΝ αύξηση του μεριδίου της, στην Showa Showa Sekiyu K.K., το ιαπωνικό τμήμα διΰλισης της Royal Dutch/Shell Group, θα προχωρήσει η Saudi Aramco, στο 14,96%, από 9,96%, που κατέχει σήμερα, καθώς επιδιώκει να εξασφαλίσει παραγγελίες, από τη δεύτερη σε μέγεθος αγορά αργού πετρελαίου της Ασίας.

Το μερίδιο της Shell στο τμήμα διΰλισης, θα μειωθεί στο 35,04% από 40,04%, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Showa Shell, Tomoji Nakamura, σε σημερινή τηλεφωνική συνέντευξη. Η πώληση του μεριδίου, πιθανόν να ολοκληρωθεί σήμερα, συμπλήρωσε ο ίδιος.

Τον περασμένο Ιούλιο, οι εταιρείες είπαν, ότι, η Saudi Aramco, η μεγαλύτερη εταιρεία πετρελαιοειδών στον κόσμο, από πλευράς παραγωγής, θα αγοράσει την Showa Shell, που εδρεύει στο Τόκυο. Η Showa Shell, σχεδιάζει να προχωρήσει σε σχετική με την πώληση ανακοινώσεις, σήμερα στις 3:30' μ.μ., ώρα Τόκυο, σύμφωνα με τον Nakamura.

Οι μετοχές της Showa Shell, υποχωρούσαν 7 γιέν, ποσοστό 0,6%, φθάνοντας στα 1.142 γιέν η μία, στο Χρηματιστήριο του Τόκυο, στις 10:26' π.μ., τοπική ώρα.