Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2005 08:04

Citigroup, Legg Mason: Κοντά σε συμφωνία ύψους 4 δισ. δολ.

ΚΟΝΤΑ σε συμφωνία, για την ανταλλαγή του τμήματος διαχείρισης κεφαλαίων με την χρηματιστηριακή Legg Mason Inc., βρίσκεται η Citigroup Inc., σε μια εμπορική συναλλαγή σε μετοχές και μετρητά, αξίας 4 δισ. δολ., σύμφωνα με ανθρώπους που συμμετέχουν στις συνομιλίες, όπως μετέδωσε το Bloomberg News.

Η συμφωνία, θα καταστήσει την Citigroup, τον μεγαλύτερο μέτοχο στην Legg Mason με μερίδιο από 15% έως 20%, σύμφωνα με τους ίδιους ανθρώπους, που προτίμησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους. Η συμφωνία, ενδέχεται να ανακοινωθεί το νωρίτερο μέσα στην εβδομάδα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Τη στιγμή που οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται κοντά στο τέλος τους, οι εταιρείες συζητούν τον αριθμό των μετοχών και το ύψος των μετρητών, που η Citigroup θα εισπράξει, ενώ ορατό είναι το ενδεχόμενο να μην επιτευχθεί τελική συμφωνία.

Η Legg Mason θα καταβάλλει στην Citigroup το ποσόν του 1 δισ. δολ. σε μετρητά, ποσόν το οποίο θα εξαρτηθεί από το ύψος των μετοχών, σύμφωνα με τους ίδιους ανθρώπους. Μερίδιο 20% στην Legg Mason, που εδρεύει στην Βαλτιμόρη των ΗΠΑ, έχει χρηματιστηριακή αξία περίπου 1,9 δισ. δολαρίων.

Την Citigroup συμβουλεύουν οι δικοί της τραπεζίτες, ενώ η Legg Mason προσέλαβε γι αυτόν τον σκοπό την Goldman Sachs Group Inc. Η εκπρόσωπος της Citigroup, Shannon Bell και η εκπρόσωπος της Legg Mason, Alison Mackley, αρνήθηκαν να σχολιάσουν το θέμα.

Η προσθήκη των 1.540 χρηματιστών της Legg Mason, θα αυξήσει τον συνολικό αριθμό των χρηματιστών της Citigroup στους 13.800 και θα την κατατάξει μετά από την Merrill Lynch & Co., η οποία έχει 14.100 χρηματιστές.