Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2005 10:25

Bouygues: 41% υψηλότερα κέρδη από το τμήμα κινητής τηλεφωνίας

ΑΥΞΗΣΗ, σε ποσοστό της τάξης του 41%, καθώς όλο και περισσότεροι καταναλωτές, χρησιμοποίησαν τις υπηρεσίες της, όπως αυτές της πρόσβασης στο Internet, εμφάνισαν το πρώτο τρίμηνο της χρήσης, τα καθαρά κέρδη της τρίτης σε μέγεθος κατασκευαστικής εταιρείας στον κόσμο και τρίτης εταιρείας κινητής τηλεφωνίας της Γαλλίας, Bouygues SA.

Τα καθαρά της κέρδη αναρριχήθηκαν στα 96 εκατ. ευρώ (117 εκατ. δολ. ΗΠΑ), από 68 εκατ. ευρώ, την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο, όπως ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία. Το αποτέλεσμα, είναι υψηλότερο των προβλέψεων των οικονομικών αναλυτών, που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News και εκτιμούσαν, ότι αυτά, κατά μέσον όρο θα ανέλθουν σε 83 εκατ. ευρώ. Η Bouygues, αναθεώρησε προς τα πάνω τον στόχο των πωλήσεών της στο σύνολο της χρήσης, στα 23,1 δισ. ευρώ, από την προηγούμενη πρόβλεψη για πωλήσεις 22,7 δισ.ευρώ.

Ο εκτελεστικός της διευθυντής, Martin Bouygues, 53 ετών, είναι ο μοναδικός μεγαλύτερος μέτοχος της εταιρείας, που δημιούργησε το τμήμα κινητής τηλεφωνίας, Bouygues Telecom, με συνεργάτες, πριν από μια δεκαετία, μετά την απόκτηση της κατασκευαστικής εταιρείας, που ίδρυσε ο πατέρας του. Τώρα, αυτή η δραστηριότητα της εταιρείας είναι η πιο κερδοφόρα, γεγονός που τον ωθεί να αυξήσει το μερίδιό του σε αυτήν.

Η γαλλική τράπεζα, ΒNP Paribas SA, ενδέχεται να πουλήσει το μερίδιό της, 6,5%, στην Bouygues Telecom. Η Bouygues SA, η οποία κατέχει ήδη το 83% της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας, έχει τη δυνατότητα να αγοράσει το λοιπό μερίδιο αντί 497 εκατ. ευρώ, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή αξία του, να ανέρχεται σε 7,6 δισ. ευρώ. Αυτό, αποτελεί το 70% της χρηματιστηριακής αξίας της Bouygue, ύψους 11 δισ. ευρώ.