Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2005 11:11

Autohellas: Μείωση κερδών - αύξηση εσόδων στο πρώτο τρίμηνο

Σε 1 εκ. ευρώ διαμορφώθηκαν στο πρώτο τρίμηνο του 2005 τα κέρδη της Autohellas έναντι κερδών 1,6 εκ. ευρώ στο αντίστοιχο περσινό χρονικό διάστημα.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση της Autohellas, το πρώτο τρίμηνο του έτους είναι παραδοσιακά το χαμηλότερο στα οικονομικά μεγέθη της εταιρείας καθώς η έντονη εποχικότητα της τουριστικής κίνησης έχει ως αποτέλεσμα το σύνολο των κερδών αλλά και το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων της εταιρείας να πραγματοποιείται στο εξάμηνο Μαΐου - Οκτωβρίου.

Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών ανήλθε στα ευρώ 20,8 εκ. έναντι ευρώ 19,8 εκ. της περυσινής αντίστοιχης περιόδου παρουσιάζοντας αύξηση κατά 4,8%.

Αντίστοιχα τα κέρδη προ αποσβέσεων και χρηματοεπενδυτικών αποτελεσμάτων διαμορφώθηκαν στο πρώτο τρίμηνο στα ευρώ 10,3 εκ.

Η αξία του στόλου οχημάτων της Autohellas στο τέλος του πρώτου τριμήνου του 2005 ανέρχεται στα ευρώ 164 εκ., ενώ οι συνολικές επενδύσεις της εταιρείας στην επέκταση και ανανέωση του στόλου για το σύνολο του 2004 αναμένεται να φθάσουν τα ευρώ 85 εκ.

Και το 2005, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, ο στόλος της Autohellas / Hertz προβλέπεται να παραμένει ο μεγαλύτερος της ελληνικής αγοράς με το συνολικό αριθμό των αυτοκινήτων να ξεπερνά τα 23.500, από 8.500 μόλις το 1999. Ο στόλος αυτός θα διακινείται από ένα δίκτυο 110 και πλέον γραφείων εξυπηρέτησης Hertz σε όλη την Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται ότι στο πρώτο τρίμηνο του 2005 γίνεται για πρώτη φορά εφαρμογή των Δ.Π.Χ.Α. με αποτέλεσμα τη διαφοροποίηση των οικονομικών καταστάσεων αλλά και της σύνθεσης των επιμέρους μεγεθών.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η μεγαλύτερη αλλαγή συνίσταται στην αντιμετώπιση των πάγιων στοιχείων και κυρίως των ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων που αποτελούν το μέσο δραστηριοποίησης της εταιρείας.

Οι διαφοροποιημένοι συντελεστές απόσβεσης οδηγούν πλέον στη μείωση των έκτακτων μέχρι τώρα κερδών από την πώληση των αυτοκινήτων, με ανάλογη μείωση του κόστους πωληθέντων, με αποτέλεσμα τη σωστότερη απεικόνιση των αποτελεσμάτων χρήσης.