Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2005 11:16

Intralot: Αυξημένος κατά 57,4% ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών

Σε 117,5 εκατ. ευρώ ανήλθε στο πρώτο τρίμηνο του 2005 ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών του Ομίλου INTRALOT, σύμφωνα με τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα, σημειώνοντας αύξηση 57,4% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2004.

Τα κέρδη προ φόρων παρουσίασαν αύξηση 44,3% και ανήλθαν στα 41,6 εκατ. ευρώ από 28,9 εκατ. ευρώ το 2004, ενώ τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων ανήλθαν στα 39,3 εκατ. ευρώ έναντι 31,3 εκατ. ευρώ το 2004.

Στις ενοποιημένες καταστάσεις περιλαμβάνονται και τα αποτελέσματα των θυγατρικών εταιριών του Ομίλου διεθνώς, που συνεισφέρουν κατά 74,4% στον ενοποιημένο κύκλο εργασιών και 52,2% στα κέρδη.

Αναφορικά στη μητρική εταιρεία, ο κύκλος εργασιών ανήλθε στα €27,4 εκατ. παρουσιάζοντας αύξηση 2,4%, ενώ τα κέρδη προ φόρων διαμορφώθηκαν στα €13,6 εκατ. έναντι €14 το 2004.

Από τις αρχές του 2005, οι σημαντικότερες εξελίξεις στις δραστηριότητες της εταιρείας είναι :

Στη Βουλγαρία, η INTRALOT με τη θυγατρική της EUROFOOTBALL, παρουσιάζει θετικά αποτελέσματα, λόγω των συνεχόμενων αναβαθμίσεων του δικτύου πωλήσεων, αλλά και της αυξανόμενης δημοτικότητας του Στοιχήματος.

Στη Μάλτα, η INTRALOT με τη θυγατρική της MALTCO LOTTERIES Ltd., εισήγαγε με επιτυχία τα παιχνίδια Στοίχημα και πρόσφατα το ΚΙΝΟ.

Στην Τουρκία, η θυγατρική Inteltek συνεχίζει να παρουσιάζει εντυπωσιακά αυξανόμενα αποτελέσματα, λόγω της συνεχούς διείσδυσης του Στοιχήματος. Παράλληλα, το δίκτυο πωλήσεων επεκτάθηκε σε 3.600 σημεία πώλησης, από 2.500 στο τέλος του 2004, ενώ προβλέπεται σύντομα περαιτέρω αύξηση σε 4.000 σημεία πώλησης.

Στη Μόσχα (Ρωσία), η INTRALOT σε συνεργασία με τον Μαλαισιανό Όμιλο Tanjong, αναμένεται, το 3ο τρίμηνο του 2005, να αρχίσει τη διαχείριση και λειτουργία της «Moscow’s Olympic Lottery».

Στην Κολομβία, προβλέπεται η εισαγωγή νέων παιχνιδιών το 3ο τρίμηνο με βάση το ποδόσφαιρο, το πλέον δημοφιλές παιχνίδι στην Κολομβία, η λειτουργία του οποίου θα συμβάλλει σημαντικά στα οικονομικά αποτελέσματα του Ομίλου.

Στην ΠΓΔΜ, η INTRALOT υπέγραψε 6ετή σύμβαση με τον κρατικό οργανισμό για την οργάνωση, λειτουργία και διαχείριση του Στοιχήματος. Η πιλοτική του λειτουργία θα ξεκινήσει στις αρχές του τρίτου τριμήνου του 2005.

Στο Περού, η INTRALOT de Peru υπέγραψε 5ετή σύμβαση, με δυνατότητα επέκτασης για ακόμη 2 έτη, με την ομοσπονδία ποδοσφαίρου του Περού (ADFP) για τη λειτουργία Αθλητικών Παιχνιδιών. Η εισαγωγή των αγώνων ποδοσφαίρου στο Στοίχημα αναμένεται να κερδίσει σημαντικό μερίδιο αγοράς.

Στη Νέα Ζηλανδία, η INTRALOT New Zealand υπέγραψε 6ετή σύμβαση με δικαίωμα επέκτασης ακόμη 5 ετών με το «Υπουργείο Εσωτερικών» για την παροχή και τη λειτουργία ηλεκτρονικού συστήματος ελέγχου (EMS) σε περισσότερα από 20.000 τερματικά (video lottery terminals).

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της INTRALOT, κ. Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος ανέφερε ότι : «Τόσο ο κύκλος εργασιών, όσο και τα κέρδη παρουσίασαν ουσιαστική αύξηση, παρά την προφανή επιβράδυνση του Ελληνικού Στοιχήματος, επιβεβαιώνοντας τη διεύρυνση των προϊόντων & λύσεων του Ομίλου INTRALOT, αλλά κυρίως της δυναμικής επέκτασης της εταιρείας στις διεθνείς αγορές. Ο Όμιλος INTRALOT θα συνεχίσει να παρακολουθεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις επιχειρηματικές ευκαιρίες σε όλο τον κόσμο, για την περαιτέρω ενίσχυση της θέσης του στο διεθνή στίβο».