Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2005 15:29

UPS: Επιτάχυνση των εμπορικών συναλλαγών με την Κίνα

Την επέκταση των υπηρεσιών UPS Trade Direct Air και Ocean ανακοίνωσε πρόσφατα η εταιρεία ταχυμεταφορών UPS δίνοντας τη δυνατότητα στους πελάτες της να διακινούν ταχύτερα και αποτελεσματικότερα τα αγαθά τους μεταξύ των ταχύτερα αναπτυσσόμενων δικτύων – της Ασίας και της Ευρώπης.

Η υπηρεσία Trade Direct βελτιώνει την απόδοση της εφοδιαστικής αλυσίδας, διακινώντας φορτία και δέματα που προορίζονται για πολλαπλούς πελάτες, ως μια εναέρια ή θαλάσσια αποστολή την οποία εκτελωνίζει σαν μια ενοποιημένη μονάδα. Κατά την άφιξή τους στην Ευρώπη, τα δέματα τροφοδοτούνται στο Ευρωπαϊκό δίκτυο μεταφοράς της UPS και αποστέλλονται απευθείας στους τελικούς παραλήπτες.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της UPS, οι χρήστες της Trade Direct επωφελούνται από την ταχύτητα, τον πλήρη έλεγχο της αποστολής, τα οικονομικά οφέλη και την αυξημένη ικανοποίηση των πελατών, όλα μέσα από μια και μοναδική πηγή.

H εισαγωγή της Trade Direct εισερχομένων για αποστολές από την Ασία στην Ευρώπη, έγινε σε συνέχεια της επιτυχημένης εφαρμογής της υπηρεσίας σε άλλα σημαντικά δρομολόγια. Η UPS λανσάρισε την Trade Direct εξερχόμενων από την Ευρώπη στις Ηνωμένες Πολιτείες τον Ιανουάριο του 2005 και προγραμματίζει την εισαγωγή λειτουργίας της Trade Direct από τις Η.Π.Α. στην Ευρώπη έως τον Ιανουάριο του 2006.

«Οι εταιρείες χρειάζονται έναν απλό τρόπο να μεταφέρουν τα αγαθά τους από τις εργοστασιακές εγκαταστάσεις της Ασίας στην ευρωπαϊκή αγορά. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ο κλάδος της υψηλής τεχνολογίας, στον οποίο αναλογεί το 37% των εξαγωγών της Ασίας στην Ευρώπη. Ο χρόνος διάθεσης στην αγορά (speed-to-market), καθώς και η αξιοπιστία είναι κρίσιμοι παράγοντες», δήλωσε ο Wolgang Flick, πρόεδρος της UPS Ευρώπης.

«Ωστόσο δεν είναι μόνο ο κλάδος της υψηλής τεχνολογίας,» πρόσθεσε. «Οι γενικές εξαγωγές container από την Ασία στην Ευρώπη συνεχίζουν να αυξάνονται με διπλάσιο ρυθμό. Θέλουμε να εξασφαλίσουμε ότι οι αποστολές των πελατών μεταξύ Ασίας και Ευρώπης θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτή την υπηρεσία, η οποία ήδη διευκολύνει τις εμπορικές συναλλαγές σε άλλα παγκόσμια εμπορικά δίκτυα».