Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 22 Ιουνίου 2001 16:47

Περιορισμένο το αγοραστικό ενδιαφέρον στη Wall Street

Οριακή άνοδο σημειώνουν οι δείκτες Dow Jones και Nasdaq κατά τα πρώτα λεπτά των σημερινών συνεδριάσεων. Το αγοραστικό ενδιαφέρον είναι μειωμένο σε σχέση με χθες μετά τις νέες προειδοποιήσεις εταιρειών σχετικά με τα οικονομικά τους αποτελέσματα.

Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία λογισμικού Symantec (δημιουργός του Norton Αntivirus) ανακοίνωσε σήμερα ότι τα κέρδη και οι πωλήσεις της το πρώτο οικονομικό τρίμηνο θα είναι κατώτερα των προβλέψεων, καθώς τόσο οι εταιρείες όσο και οι ιδιώτες δαπανούν πλέον λιγότερα χρήματα για λογισμικό προστασίας των ηλεκτρονικών υπολογιστών. Σημειώνεται, ότι η μετοχή της εταιρείας στο Χρηματιστήριο του Nasdaq υποχωρεί κατά 25,67%.

Επιπλέον, η ομοειδής επιχείρηση Tibco ανακοίνωσε ότι το δεύτερο οικονομικό τρίμηνο αναμένει μεγαλύτερες ζημίες απ' ό,τι αρχικώς εκτιμούσε. Μεγαλύτερες από τις αρχικές εκτιμήσεις ήταν και οι ζημίες της εταιρείας Micron Technology, η οποία δραστηριοποείται στην κατασκευή τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία, ότι στο προσεχές διάστημα τα νέα για τον τεχνολογικό κλάδο θα είναι δυσάρεστα», δηλώνει στο "Bloomberg" ο John Hatherly, αναλυτής της M&G Investment Management.

Ο αρνητικός αντίκτυπος από την επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας έχει αρχίσει να γίνεται ορατός σε όλους τους τομείς της επιχειρηματικής δραστηριότητας. Μετά τη χθεσινή προειδοποίηση της γερμανικής BASF, η Merck & Co., η δεύτερη μεγαλύτερη φαρμακοβιομηχανία των ΗΠΑ, ανακοίνωσε σήμερα ότι τα κέρδη της το δεύτερο οικονομικό τρίμηνο θα είναι κατώτερα των αρχικών στόχων.

Στις 16:38’ ώρα Ελλάδος, ο Dow Jones βρισκόταν στις 10.722 μονάδες με οριακή άνοδο 0,06% και ο Nasdaq στις 2.059,56 μονάδες ενισχυμένος κατά 0,04%.