Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2005 18:19

Απευθείας πτήσεις Αθήνα - Ντόχα από την Qatar Airways

Απευθείας πτήσεις από και προς την Αθήνα ξεκίνησε η Qatar Airways σε μια προσπάθεια να αναπτύξει περισσότερο το δίκτυό της.

Η εταιρεία πραγματοποίησε ήδη την εναρκτήρια πτήση της προς την Αθήνα από την Ντόχα η οποία με κωδικό QR472, προσγειώθηκε στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών προ ημερών μεταφέροντας υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρείας και εκπροσώπους του Τύπου από τη Μέση Ανατολή.

Ανώτατα στελέχη του αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος» πριν την τελετή υποδοχής της νέας πτήσης, υποδέχθηκαν την αντιπροσωπεία της Qatar Airways, επικεφαλής της οποίας ήταν ο Γενικός Εμπορικός Διευθυντής κ. Mohamed Saleh Fakhri.

Η Αθήνα είναι ο τρίτος προορισμός που εγκαινιάστηκε από την Qatar Airways αυτόν το μήνα, μετά το Μασάντ στο Ιράν και την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου. Η γραμμή Αθήνα-Κατάρ λειτουργεί με βάση τη Ντόχα, πρωτεύουσα του Κατάρ, ενώ με την προσθήκη της Αθήνας, το δίκτυο της Qatar Airways καλύπτει πλέον 65 προορισμούς στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή, την Αφρική, την Ινδία και την γύρω περιοχή, καθώς και την Ασία.

Η Qatar Airways θα εκτελεί 6 πτήσεις εβδομαδιαίως προς την Αθήνα, χρησιμοποιώντας αεροπλάνο τύπου Airbus A320, διαμορφωμένο ώστε να προσφέρει 12 θέσεις στην Business Class και 132 θέσεις στην Οικονομική θέση.