Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 27 Ιουνίου 2005 10:10

Sun Micro: Στην πώληση των πρώτων υπολογιστών notebook

ΤA πρώτα μοντέλα ηλεκτρονικού υπολογιστή (notebook), προκειμένου να καλύψει την αύξηση της ζήτησης στις αγορές που αναπτύσσονται ταχέως και να ανταγωνιστεί την Dell Inc. και τις άλλες ομοειδείς της εταιρείες, θα πουλήσει η Sun Microsystems Inc., με της οποίας τους επεξεργαστές λειτουργούν τα εταιρικά δίκτυα. Παράλληλα η εταιρεία θα μειώσει τις τιμές των κεντρικών συστημάτων κομπιούτερ, σε ποσοστό 40%.

Η Sun, πουλά το μοντέλο Ultra 3 Mobile Workstation σε τιμή από 3.400 δολ., σύμφωνα με σημερινή της ανακοίνωση. Το μοντέλο Ultra 20 Workstation, επιτραπέζιο μοντέλο, θα πωλείται προς 895 δολ., έναντι 1.495 δολ., σύμφωνα με τα στοιχεία στο Web site της.

Ο εκτελεστικός διευθυντής της Sun Microsystems, Scott McNealy, ο οποίος έχει δει τις πωλήσεις της εταιρείας, να μειώνονται εδώ και τέσσερα χρόνια, εισέρχεται στην αγορά των ηλεκτρονικών υπολογιστών notebook, καθώς η συγκεκριμένη αγορά αναπτύσσεται τρεις φορές ταχύτερα από την αντίστοιχη των επιτραπέζιων προσωπικών ηλεκτρονικών υπολογιστών. Τα notebook της Sun, έχουν αρκετή ισχύ για τους μηχανικούς για να παράγουν εργασία ακόμη και στον δρόμο, ανέφερε ο John Fowler, αντιπρόεδρος των συστημάτων δικτύων της εταιρείας.

«Πριν από τέσσερα ή πέντε χρόνια, ήταν μικρές μηχανές τσέπης, αργές και με μικρή οθόνη», συμπλήρωσε. «Τώρα, όλοι θέλουν να τα χρησιμοποιήσουν».

Οι μετοχές της Sun, που εδρεύει στην Σάντα Κλάρα της Καλιφόρνια των ΗΠΑ, υποχωρούσαν στις 24 Ιουνίου, πέντε σεντς, φθάνοντας στα 3,90 δολ. η μία, στο Nasdaq της Ν. Υόρκης. Συνολικά φέτος, έχουν σημειώσει απώλειες 31%.