Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 28 Ιουνίου 2005 16:48

Συγχώνευση με απορρόφηση της Βιοκαρπέτ από την Albio Συμμετοχών και της Βιοπλάν από την Exalco

Τα διοικητικά συμβούλια των Albio Α.Ε. Συμμετοχών και ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ Α.Ε. αποφάσισαν τη συγχώνευση των δύο εταιρειών, δι’ απορροφήσεως της δεύτερης από την πρώτη. Η σύνταξη Ισολογισμού μετασχηματισμού θα γίνει με ημερομηνία 30/6/2005. Υπενθυμίζεται ότι η Albio A.E. Συμμετοχών κατέχει το 100% της ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ.

Η ολοκλήρωση της διαδικασίας συγχωνεύσεως τελεί υπό την έγκριση των αρμοδίων εποπτικών αρχών και των διοικητικών συμβουλίων των δύο εταιρειών. Η διαδικασία της συγχώνευσης εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί σε έξι μήνες από την ημερομηνία των Ισολογισμών μετασχηματισμού.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, μετά από εξέταση των οικονομικών δεδομένων και λοιπών στοιχείων αμφοτέρων των εταιρειών διαπιστώθηκε ότι κρίνεται σκόπιμη και συμφέρουσα η συγχώνευσή τους για τους μετόχους, τους πελάτες και τους εργαζόμενους των εταιρειών αυτών, επειδή η ενοποίηση των δραστηριοτήτων των συγχωνευομένων εταιρειών θα έχει ως αποτέλεσμα την ενιαία και ευλύγιστη διοίκησή τους, τη σημαντική μείωση των δαπανών και του κόστους λειτουργίας τους, την αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών και κατά συνέπεια τη βελτίωση των οικονομικών αποτελεσμάτων τους.

Επίσης, τα διοικητικά συμβούλια των εταιρειών ΕΞΑΛΚΟ Α.Ε. Βιομηχανία Αλουμινίου και ΒΙΟΠΛΑΝ Α.Ε. Βιομηχανία Κουφωμάτων αποφάσισαν τη συγχώνευση των δύο εταιρειών, δι’ απορροφήσεως της δεύτερης από την πρώτη. Η σύνταξη Ισολογισμού μετασχηματισμού θα γίνει με ημερομηνία 30/6/2005.

Υπενθυμίζεται ότι η ALBIO Α.Ε. Συμμετοχών κατέχει το 95,36% της ΕΞΑΛΚΟ Α.Ε. Βιομηχανία Αλουμινίου και το 83,37% της ΒΙΟΠΛΑΝ Α.Ε.

Η ολοκλήρωση της διαδικασίας συγχωνεύσεως τελεί υπό την έγκριση των αρμοδίων εποπτικών αρχών και των γενικών συνελεύσεων των δύο εταιρειών. Η διαδικασία της συγχώνευσης εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί σε έξι μήνες από την ημερομηνία των Ισολογισμών μετασχηματισμού.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, με τη συγχώνευση των δύο εταιρειών θα επιτευχθούν ενοποίηση των δραστηριοτήτων τους, ενιαία και ευλύγιστη διοίκησή τους, σημαντική μείωση των δαπανών και του κόστους λειτουργίας τους, αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών και κατά συνέπεια βελτίωση των οικονομικών αποτελεσμάτων τους.