Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2005 15:24

Δέλτα Συμμετοχών: Αναδιάρθρωση δανείων

Την αναδιάρθρωση του συνόλου των δανείων της, τη διάθεση του 16,5% των ιδίων μετοχών της με ιδιωτική τοποθέτηση και τον διορισμό του κ. Στέργιου Νέζη ως αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου της Δέλτα Συμμετοχών ανακοίνωσε η διοίκηση του Ομίλου στη διάρκεια της ετήσιας γενικής συνέλευσης των μετόχων.

ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ του συνόλου των δανείων της, τη διάθεση του 16,5% των ιδίων μετοχών της με ιδιωτική τοποθέτηση και τον διορισμό του κ. Στέργιου Νέζη ως αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου της Δέλτα Συμμετοχών ανακοίνωσε η διοίκηση του Ομίλου στη διάρκεια της ετήσιας γενικής συνέλευσης των μετόχων.

Παράλληλα, η γενική συνέλευση ενέκρινε σήμερα τη διανομή μερίσματος για το 2004 ύψους 0,17 ευρώ ανά μετοχή, κατά 13,3% αυξημένο από πέρσι, γεγονός που συνεπάγεται μερισματική απόδοση της τάξεως του 2,7%.

Απευθυνόμενος στους μετόχους, ο Πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Δέλτα Συμμετοχών, κ. Δημήτρης Δασκαλόπουλος τόνισε ότι οργανωτικά και λειτουργικά η ευρωπαϊκή διάσταση αποτελεί βασικό στοιχείο της εταιρικής κουλτούρας της Δέλτα και ο Όμιλος είναι έτσι άριστα τοποθετημένος για να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της παγκοσμιοποίησης και των κοινωνικών εντάσεων που φέρνει αυτή.

Το γεγονός ότι ξένοι θεσμικοί επενδυτές, από τους πλέον αξιόλογους στις διεθνείς αγορές, συμμετείχαν στην ιδιωτική τοποθέτηση, παρατήρησε ο κ. Δασκαλόπουλος, αποδεικνύει την εμπιστοσύνη που έχουν στις προοπτικές του Ομίλου καθώς και στις εφαρμοζόμενες αρχές διοίκησης και εταιρικής διακυβέρνησης.

Με αναφορά στην ιδιωτική τοποθέτηση ο οικονομικός διευθυντής του Ομίλου, κ. Παντελής Οικονόμου τόνισε ότι διατέθηκε το 16,5% των μετοχών της Δέλτα Συμμετοχών που κατείχε η DELTA INVESTMENTS –με εξαγορά του 15% από ξένους και του 1,5% από Έλληνες θεσμικούς επενδυτές και εισροή του ποσού των 41 εκατ. ευρώ περίπου στα ταμεία της Δέλτα Συμμετοχών. Το γεγονός αυτό, υπογράμμισε ο κ. Οικονόμου, ενισχύει τη διασπορά και την εμπορευσιμότητα των μετοχών μας και διαμορφώνει ένα περιβάλλον ενδιαφέροντος για τη μετοχή της Δέλτα σε διεθνές επίπεδο.

Ως προς το θέμα της αναδιάρθρωσης των δανείων της, όπου ως γνωστό η εταιρεία ολοκλήρωσε πρόσφατα μια παρουσίασή της στις ΗΠΑ, ο κ. Οικονόμου ανέφερε ότι αυτή θα επιφέρει μείωση του χρηματοοικονομικού κόστους κατά μία ποσοστιαία μονάδα τον χρόνο και επέκταση του χρόνου αποπληρωμής. Η διαμόρφωση της τελικής μορφής της αναδιάρθρωσης θα ολοκληρωθεί μέσα στον Ιούλιο.

Ανακοινώνοντας, εξάλλου, τον διορισμό του κ. Στέργιου Νέζη ως αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου του Ομίλου, ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου κ. Justin Jenk τόνισε ότι ο κ. Νέζης έχει αποδεδειγμένη επιτυχία ως μάνατζερ που μπορεί να αποδώσει αξία στους μετόχους μίας εταιρείας. «Η καριέρα του στη ΔΕΗ είναι πολύ γνωστή», συνέχισε ο κ. Jenk, παρατηρώντας ότι ο ίδιος προσωπικά γνωρίζει τον κ. Νέζη «από την εποχή που ήταν στη Σουηδική γιγάντια εταιρεία υλικών συσκευασίας –τη SCA– όπου συνεργαστήκαμε με επιτυχία σε όφελος της εταιρείας. Στη ΔΕΛΤΑ θα συνεισφέρει μεταξύ άλλων στην ενίσχυση της κουλτούρας επιτυχίας και αυξημένης αποδοτικότητας».

Ο διευθύνων σύμβουλος της Δέλτα Συμμετοχών τόνισε ότι ήδη από το 2004 η Δέλτα βρίσκεται στη φάση αναζωογόνησης και ανάπτυξης μολονότι το περιβάλλον μέσα στο οποίο δραστηριοποιείται χαρακτηρίζεται από αυξημένη αβεβαιότητα. «Αυτή η εξέλιξη», παρατήρησε ο κ. Jenk, «μας επιτρέπει να είμαστε μία ισχυρή και πετυχημένη εταιρεία, που προσφέρει σιγουριά στους πελάτες της, στους προμηθευτές της και στους εργαζόμενους της. Τα οικονομικά αποτελέσματα του 2004 καθώς και του πρώτου τριμήνου του 2005 επιβεβαιώνουν την επιτυχία μας, όπως και το γεγονός ότι η εταιρεία μας είναι η πρώτη επιλογή του καταναλωτή. Μπορούμε έτσι να αφοσιωθούμε στην επίτευξη των στρατηγικών στόχων μας που είναι η αύξηση των ελεύθερων ταμιακών ροών, η μείωση του δανεισμού μας και η εξέλιξη του ανθρώπινου δυναμικού μας».