Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2005 17:03

Δεν αυξάνονται τα όρια συνταξιοδότησης

ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ότι δεν αλλάζει τίποτα σε σχέση με τα όρια συνταξιοδότησης και ότι δεν μειώνονται οι συντάξεις και οι γενικότερες παροχές, δίνει η κυβέρνηση, με αφορμή τις χθεσινές δηλώσεις Αλογοσκούφη για άνοιγμα διαλόγου μακράς πνοής για το ασφαλιστικό, αφού οι εκτιμήσεις για το μέλλον είναι δυσοίωνες. Εν τω μεταξύ, υπαινιγμούς αφήνει ο Μιλτιάδης Εβερτ κατά του κ. Αλογοσκούφη για προσυνεννόηση με ιδιωτικές τράπεζες πριν καταθέσει τη ρύθμιση για το ασφαλιστικό των τραπεζοϋπαλλήλων.

«Ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφης ουδέποτε είπε ή υπονόησε ότι θα αυξηθούν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης ή θα μειωθούν οι συντάξεις. Αντίθετα, σε σχετική ερώτηση που του ετέθη χθες, ήταν σαφής ως προς την πρόθεση της κυβέρνησης για την τήρηση των προεκλογικών της δεσμεύσεων, αλλά και για την ανάγκη να υπάρξει εθνικός διάλογος μακράς πνοής για το ασφαλιστικό», αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, Πάνος Παναγιωτόπουλος, από το βήμα της Βουλής, που κατηγόρησε τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για ανακρίβειες και άμετρη κινδυνολογία http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/06/29/1065995.htm .

Εν τω μεταξύ, σκληραίνει τη στάση του για το ασφαλιστικό των τραπεζών ο Μ. Εβερτ, που κατηγόρησε εμμέσως πλην σαφώς τον υπουργό Οικονομίας, Γιώργο Αλογοσκούφη για προσυνεννόηση με ιδιωτικές τράπεζες πριν καταθέσει τη ρύθμιση http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/06/29/1065961.htm . Αμεση ήταν η απάντηση του κ. Αλογοσκούφη, στον οποίο παρείχε στήριξη και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/06/29/1066001.htm .