Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 01 Ιουλίου 2005 09:48

Chevron: Ορισε τα στελέχη της νέας εταιρείας μετά τη συγχώνευση με την Unocal

ΣΥΝΟΛΙΚΑ 20 στελέχη της Unocal Corp., επέλεξε η δεύτερη σε μέγεθος εταιρεία πετρελαιοειδών των ΗΠΑ, Chevron Corp., για να τα προαγάγει, εάν εξαγοράσει την εταιρεία, σε μια προσπάθεια, η οποία ενδέχεται να αποτρέψει την Unocal. από την έγκριση μιας υψηλότερης προσφοράς της κινεζικής CNOOC Ltd.

Τα στελέχη της Unocal επελέγησαν για να διοικήσουν, κάποια, από τα μεγαλύτερα συνδυασμένα τμήματα παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου, εν αναμονή της έγκρισης της προσφοράς της Chevron, ύψους 16,2 δισ. δολ., σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της τελευταίας, Donald Campbell χθες.

Τα τμήματα θα διοικούνται από υπαλλήλους της Unocal, στα οποία περιλαμβάνονται και μερικές δραστηριότητες στη διαδικασία παραγωγής, στον Κόλπο του Μεξικό και στη Ν. Ασία.

Η Chevron, η οποία θα φέρει την προσφορά της σε μετρητά και μετοχές στους μετόχους της Unocal στις 10 Αυγούστου, για ψήφιση, προσπαθεί να αυξήσει τη στήριξη προς τα στελέχη της Unocal, ανέφερε ο Patrick Gaughan, πρόεδρος της Economatrix Research Associates Inc., που εδρεύει στη Ν. Υόρκη. Τη στιγμή, που το διοικητικό συμβούλιο της Unocal, βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τη CNOOC, η απόφαση της Chevron, αποτελεί μια υποστήριξη της προσφοράς της.

Ορίζοντας τώρα, τα στελέχη που θα διοικήσουν τη νέα εταιρεία και κάνοντας σχέδια για την ολοκλήρωση της συγχώνευσης, η Chevron θα μπορέσει να κάνει πιο εφικτό τον στόχο εξοικονόμησης 325 εκατ. δολ. ετησίως, εάν και εφ'όσον κλείσει τη συμφωνία εξαγοράς, ανέφερε ο Matthew Wright της First Investors Management Co., στη Ν. Υόρκη.