Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 01 Ιουλίου 2005 15:16

Συνάντηση Αλογοσκούφη με αντιπροσωπεία του ΔΝΤ

Ο διάλογος για το ασφαλιστικό θα είναι μακράς πνοής και η κυβέρνηση δεν σκοπεύει να νομοθετήσει στη διάρκεια της τετραετίας.

Αυτό δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Γιώργος Αλογοσκούφης, μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα με αντιπροσωπεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Ο κ. υπουργός, ωστόσο, εξέφρασε την ελπίδα ο διάλογος που πρόκειται να ξεκινήσει να καταλήξει με συναίνεση μεταξύ των πολιτικών κομμάτων έτσι ώστε, όπως τόνισε χαρακτηριστικά, το ασφαλιστικό να μην είναι σημείο τριβής στις επόμενες εκλογές. «Το ασφαλιστικό, όπως και ζητήματα ανταγωνιστικότητας αφορούν στο μέλλον του τόπου και δεν μπορεί να αποτελούν στοιχεία αντιπαράθεσης μεταξύ των πολιτικών κομμάτων», δήλωσε.

Σε δηλώσεις του εξάλλου στα ΜΜΕ ο κ. Αλογοσκούφης προανήγγειλε συμφωνία για το ασφαλιστικό ακόμα και πριν από το τέλος της τετραετίας.

Σε ό,τι αφορά το ύψος του ελλείμματος του προϋπολογισμού, ο κ. Αλογοσκούφης διευκρίνισε ότι τα στοιχεία στα οποία αναφέρονται πληροφορίες από τις Βρυξέλλες (έλλειμμα 6,7% του ΑΕΠ) δεν είναι ακριβή και τόνισε ότι η διαπραγμάτευση του υπουργείου Οικονομίας με τις αρμόδιες υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ενωσης συνεχίζονται, ενώ σε εκκρεμότητα βρίσκεται ακόμη το θέμα της καταγραφής των νοσοκομειακών δαπανών.

Όσον αφορά την επίσκεψη της αντιπροσωπείας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ο κ. Αλογοσκούφης δήλωσε νωρίτερα πως το ΔΝΤ θα προτείνει αλλαγές για τη βελτίωση της λειτουργίας των συστημάτων μηχανοργάνωσης του υπουργείου, αλλά και των φορολογικών ελέγχων. Όπως προκύπτει από τις δηλώσεις του κ. Αλογοσκούφη, το ΔΝΤ θα υποβάλει την πρότασή του με βάση την οποία το υπουργείο θα προχωρήσει σε οργανωτικές αλλαγές.

Πηγές: ρ/σ Flash, Σκάι, ΑΠΕ