ΥΠΕΡΑΜΥΝΘΗΚΕ του διαλόγου για τη μεταρρύθμιση τουσυστήματος κοινωνικής ασφάλισης ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, «γιατί τελικά οι αποφάσεις θα ληφθούν στη Βουλή. Δεν είναι άμεσες, αλλά πρέπει να συζητηθούν πολιτικά. Αυτή η τετραετία πρέπει να χρησιμοποιηθεί για διάλογο, πρέπει να χρησιμοποιηθεί ώστε να φθάσουμε σε κάποιες συναινέσεις, ώστε στις επόμενες εκλογές το ασφαλιστικό να μην είναι ζήτημα αντιπαράθεσης όπως για παράδειγμα ήταν τώρα το ασφαλιστικό των τραπεζών όπου υπήρχε μεγάλη σύγχυση μεταξύ των βουλευτών».
ΜΙΑ ημέρα μετά την υπερψήφιση της ρύθμισης για το ασφαλιστικό των τραπεζών, επαναλειτούργησαν οι τράπεζες μετά από περίπου τρεις εβδομάδες απεργιακών κινητοποιήσεων των τραπεζοϋπαλλήλων. Στις δημόσιες τράπεζες δημιουργήθηκαν μεγάλες ουρές και η ταλαιπωρία ήταν μεγάλη για τους συναλλασσόμενους που έσπευσαν για τη διεκπεραίωση των εκκρεμοτήτων τους, την ούτως ή άλλως επιβαρυμένη πρώτη μέρα του μήνα.
Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών της, και την ενημέρωσή τους στα θέματα που αφορούν το διάστημα της απεργίας, η Εθνική Τράπεζα ανακοίνωσε ότι λειτουργούν οι ειδικές γραμμές επικοινωνίας 801 11 90 801, για κλήσεις από σταθερά και +30 210 3362 983 για κλήσεις από κινητά ή από το εξωτερικό έως 21.00 μ.μ.
Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης, προανήγγειλε στον ρ/σ Flash, ότι η κυβέρνηση θα επιδιώξει συμφωνία για τη μεταρρύθμιση του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης ακόμη και πριν τις επόμενες εκλογές, ενώ για την χθεσινή πρόταση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος (σύνταξη για όλους στο 65ο έτος http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/06/30/1066603.htm ), σημείωσε χαρακτηριστικά: «Δηλώσεις που ξεκινούν από το συμπέρασμα, αποπροσανατολίζουν παρά βοηθούν».
Αναφορικά με το ασφαλιστικό των τραπεζών και τις αιχμές εναντίον του, ανεξαρτήτως παράταξης, ο κ. Αλογοσκούφης επανέλαβε ότι θα έχουν να αντιμετωπίσουν αν χρειαστεί, οι συνάδελφοι βουλευτές, και στη Δικαιοσύνη τις συνέπεις των λεγομένων τους.
Στο ραδιοφωνικό σταθμό «Σκαϊ», ο υπουργός υπεραμύνθηκε του διαλόγου για τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού «γιατί τελικά οι αποφάσεις θα ληφθούν από τα πολιτικά κόμματα. Θα ληφθούν στη Βουλή οι όποιες αποφάσεις. Δεν είναι άμεσες, αλλά πρέπει να συζητηθούν πολιτικά. Αυτή η τετραετία πρέπει να χρησιμοποιηθεί για διάλογο, και μακάρι να φτάσουμε σε συναινέσεις, ώστε στις επόμενες εκλογές το ασφαλιστικό να μην είναι ζήτημα αντιπαράθεσης όπως για παράδειγμα ήταν τώρα το ασφαλιστικό των τραπεζών όπου υπήρχε μεγάλη σύγχυση μεταξύ των βουλευτών».
Τέλος, για την αντιπαράθεση με τον κ. Εβερτ δήλωσε: «H ιστορία με τον κ. Eβερτ είναι κάτι το οποίο θα προτιμούσα και εγώ να είχε αποφεχθεί. Αλλά δεν μπορούσα να κάνω κάτι για να το αποφύγω». Το θέμα έχει κλείσει για την κυβέρνηση, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Θ. Ρουσόπουλος.