Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 01 Ιουλίου 2005 17:47

Ένωση Συνεταιριστικών Τραπεζών: Οι προτεραιότητες του νέου δ.σ.

Ο κ. Νίκος Μυρτάκης εξελέγη πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Συνεταιριστικών Τραπεζών Ελλάδος (ΕΣΤΕ).

Το νέο δ.σ. είχε αναδειχθεί κατά την τακτική Γενική Συνέλευση των μελών της ΕΣΤΕ στις 11 Ιουνίου 2005. Αντιπρόεδρος εξελέγη ο Ευάγγελος Φλωράτος.

Τα υπόλοιπα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου είναι τα εξής: Βασίλειος Μηναΐδης, Μιχαήλ Μαρακάκης, Νικόλαος Δασκαλόπουλος, Χαράλαμπος Αλεξανδρίδης, Κωνσταντίνος Ζωνίδης, Δημήτριος Σταματούκος, Νικόλαος Μανδάνης, Μιχαήλ Μπάρδας, Ιωάννης Αποστολίδης και Δημήτριος Λυμπουρίδης.

Στην πρώτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου καθορίστηκαν οι άξονες και οι προτεραιότητες λειτουργίας της διοίκησης στις οποίες συμπεριλαμβάνονται η ενίσχυση του ρόλου των συνεταιριστικών τραπεζών ως τοπικά εξειδικευμένα και ευέλικτα τραπεζικά ιδρύματα, η ανάπτυξη της συνεταιριστικής πίστης σε περιοχές που δεν λειτουργούν συνεταιριστικές τράπεζες και πιστωτικοί συνεταιρισμοί καθώς και η υποστήριξη των προγραμμάτων ανάπτυξης των υφιστάμενων συνεταιριστικών τραπεζών και πιστωτικών συνεταιρισμών.

Στις προτεραιότητες περιλαμβάνεται επίσης η υλοποίηση εκπαιδευτικού προγράμματος για τα στελέχη και το προσωπικό των συνεταιριστικών τραπεζών και με τη μορφή της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.