Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 04 Ιουλίου 2005 10:28

Χ.Α. - Σχόλια αναλυτών

Sarros Securities: «Η αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής και της καταναλωτικής εμπιστοσύνης επέφεραν θετικές προσδοκίες και αύξηση των δεικτών στις αγορές των ΗΠΑ. Οι ευρωπαϊκές αγορές για 7η συνεχή εβδομάδα κινήθηκαν θετικά, ανεπηρέαστες από τις αρνητικές μακροοικονομικές ανακοινώσεις και την επαναφορά των τιμών πετρελαίου σε επίπεδα άνω των 57$.

»Η ελληνική αγορά έκλεισε με θετικό πρόσημο την εβδομάδα που πέρασε, επηρεασμένη από την πορεία της Εθνικής Τράπεζας και του ΟΤΕ, καθώς η πλειοψηφία των μετοχών κινήθηκε αρνητικά και για μία ακόμη εβδομάδα το ενδιαφέρον εστιάστηκε αποκλειστικά σε λίγες εταιρείες υψηλής κεφαλαιοποίησης. Το placement του ΟΠΑΠ και οι ανακοινώσεις α΄ τριμήνου μονοπώλησαν το ενδιαφέρον, με αρνητικό πρωταγωνιστή την Alpha Bank. Για την εβδομάδα που διανύουμε παραμένουμε συγκρατημένοι».

Aspis Bank: «Θεωρούμε πιθανή τη συνέχιση των ανοδικών τάσεων σήμερα χωρίς να αποκλείουμε διόρθωση ενδοσυνεδριακά με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στις τραπεζικές μετοχές και στον ΟΠΑΠ».

Marfin Analysis: «Η αγορά έκλεισε ανοδικά με τις μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης να υπεραποδίδουν. Η δραστηριότητα επικεντρώθηκε σε Alpha Bank, ΟΤΕ και ΟΠΑΠ. Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε 0,42% με τον τζίρο να φθάνει τα €212εκ (-24%). Για την τρέχουσα εβδομάδα αναμένουμε συσσώρευση τιμών κοντά στα τρέχοντα επίπεδα».

Contalexis Financial Services: «Μικρά κέρδη στη Wall παρά την αύξηση της τιμής του πετρελαίου, χωρίς ιδιαίτερες συγκινήσεις εν όψει και της αργίας της Δευτέρας. Ο δείκτης Nikkei έκλεισε οριακά υψηλότερα κατά 0,08% στις 11.639,21 μονάδες. Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κινήθηκαν οριακά υψηλότερα αποτέλεσμα της αύξησης των τιμών στον κλάδο της ενέργειας.

»Ανοδική αντίδραση για τον Γ.Δ του ΧΑ με την αξία των συναλλαγών, να ανέρχεται στα 212 εκ. με τους επενδυτές να δίνουν έμφαση σε επιλεγμένες

δεικτοβαρείς μετοχές. Στον τραπεζικό κλάδο παρατηρείται νευρικότητα με τις φήμες για εξαγορά της Εμπορικής από την Alpha να κάνουν πάλι την εμφάνιση τους. Σε νέο υψηλό έτους έκλεισε η μετοχή του ΟΤΕ. Αναγνωριστική συνεδρίαση η σημερινή λόγω και αργίας των αγορών της Αμερικής. Σε γενικό επίπεδο θα λέγαμε ότι οι επενδυτές είναι μουδιασμένοι και παραμένουν διστακτικοί στις κινήσεις τους. Η τάση των επενδυτών είναι βραχυπρόθεσμη αναμένοντας τις εξελίξεις σε διεθνές επίπεδο».